• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Diyarbakır Basınından Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır ve çevre ilçelerde yaşanan gelişmeler yerel gazetelere şöyle yansıdı.

Özgür Haber: Amaç; Dindar Gençlik
Bir süredir 4+4+4 eğitim sistemi ile gündemde bulunan Milli Eğitim Bakanlığı, bu kez de Diyanet İşleri Başkanlığı`ndan eğitim kurumlarına kaydırılan personel ile gündeme geldi. Milli Eğitim Bakanlığı, son günlerde gündemden hiç inmiyor. Milli Eğitim, bu kez de Diyanet İşleri Başkanlığı`ndan yapılan personel transferleri ile gündeme geldi.

Fidanlar Üşümesin Diye
Son 20 yılın en çetin kışının yaşandığı Bitlis`te vatandaşlar bahçelerindeki meyve ve çiçekleri soğuklardan korumak için poşetlemeye başladı. İnsan boyunu aşan karlar arasında kalan ve soğuktan etkilenen fidanlarını poşetlere sararak soğuklardan korumaya çalışan Ergin Akyıldız, geçen yaz ayında evinin bahçesine diktiği meyve fidelerinin birçoğunun kar altında kaldığı için zarar gördüğünü ve kuruduğunu belirtti.

Van`a 150 Milyonluk Sigorta Ödendi
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Doğal Afet ve Sigortaları Kurumu`nun (DASK), Van depreminde konutları hasar gören sigortalı ev sahiplerine bugüne kadar 61 milyon lira ödeme yaptığını, bu rakamın önümüzdeki dönemde 80 milyon liraya ulaşabileceğini bildirdi.

Diyarbakır Söz: AK Parti Binasına Bombalı Saldırı
Diyarbakır`da düzenlenen bombalı saldırıda bir komiser yaralandı. Yaralı komiser, arkadaşları tarafından kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı. Barış ve Demokrasi Partisi`nin Diyarbakır`da yapacağı basın açıklaması sonrasında olayların çıkacağı duyumunu alan güvenlik güçleri, şehrin birçok noktasında önlem aldı. Basın açıklamasının yapıldığı BDP`ye 100 metre mesafede bulunan AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı önünde de güvenlik tedbiri alındı.

Güneydoğu Ekspres: Kaliteli Pamuk İçin İşbirliği
GAP TEYAP ve GTHB Diyarbakır İl Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen çiftçi eğitim toplantısında "Pamuk yetiştiriciliğinin sorunları ve çözüm yolları" tartışıldı.

Kızılay 2 Ton Et Yardımı Yaptı
Türkiye Kızılay Derneği Diyarbakır Şubesi, Van`da yaşanan deprem sonrası Diyarbakır`da misafir olarak ikamet eden depremzedeler ile fakir ve yardıma muhtaç ailelere yaklaşık 2 ton kemiksiz et yardımı yaptı.

Ak Parti`ye Bomba Atıldı
AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı`na basınç etkili bomba atıldı. Bombanın etkisiyle bir polis memuru hafif yaralandı. İl Başkanı Halit Advan, parti binasına yönelik saldırıyı kınadı. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir