• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Kudüs ve Harem-i Şerif`in statüsü uluslararası anlaşmalarla belirlidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Kudüs'ün uluslararası anlaşmalarla koruma altına alınan statüsü kaldırılarak başka adımlar atılırsa büyük bir felaket olur. Bölgede yeni çatışmalara, kavgalara yol açar." dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yaptı.

"Taşeron işçilerle ilgili düzenleme Parlamentoya sevk edilecek"

Taşeron işçilerle ilgili düzenleme yapılmadan, Meclis'in ara vermeyeceğini söyleyen Bozdağ, "Taşeron konusu, eli kulağında dersek yanlış olmaz. Çalışmalar tamamlanmış durumda. Bu hafta Bakanlar Kurulumuza gelmedi ama muhtemelen önümüzdeki hafta ya da bir sonraki hafta Bakanlar Kurulu'na gelebilir. Bütçe görüşmeleri sırasında veya sonrasında Parlamentoya sevk edilecek." dedi.

"Davanın bütün lojistiği FETÖ'dendir"

ABD'deki Rıza Sarraf Davası ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddialarına ilişkinde konuşan Bozdağ, davanın FETÖ'cüler tarafından yönetildiğini söyledi.

Bakan Bozdağ şöyle konuştu:  "Şu anda New York'ta devam eden davanın yargıcı 2014'te FETÖ terör örgütünün bir organizasyonu ile Türkiye'ye getirilmiş ve 17-25 Aralık sürecinde FETÖ'nün görüşlerini kullanarak Türkiye'ye karşı açıklamalarda bulunmuş birisidir. Davanın bütün lojistiği FETÖ'dendir. Burada devam eden bu dava FETÖ-ABD yargısı işbirliği ile 17-25 Aralık'ta Türkiye'de başarılamayanın ABD'de yapılması ve tekrarlanmasından başka hiçbir şey değildir."

"Dekontları incelediğimizde hiçbir şirkete para gönderilmediğini gördük"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddiaları hakkında ise Bozdağ şunları dile getirdi:

"CHP'nin yarın açıklayacağı belge, kâğıt parçası, yeni bombalar nedir bilmiyorum. Kılıçdaroğlu üst üste ekranlar önünde bir iddiada bulundu. Man Adası var, bir sterlinlik şirketler var. Cumhurbaşkanı'nın akrabası, ailesi para transfer ettiği iddialarında bulundu. İspat olarak da dekontları gösterdi. Sayın Cumhurbaşkanımız benim ve yakınlarımın para göndermesi söz konusu değildir, ispat edersen siyaseti ve Cumhurbaşkanlığını bırakırım dedi. Kaset operasyonunu yapan FETÖ ve onlarla işbirliği içerisinde olan baronlar ve karanlık güçler, Kılıçdaroğlu'nun son kullanma tarihinin dolduğuna karar vermiş durumdalar. Bu malzemeyle daha fazla bir fayda elde edemeyeceğini gördükleri için Sayın Kılıçdaroğlu'nu bir rezillikten öbür rezilliğe iterek toplum içine çıkamaz hale getirmek istiyorlar. Yarın da başka belgeler açıklayacağını söylüyor. Ne açıklayacak ben de merakla bekliyorum. Yine hangi yalancılığını ortaya koyacak, hep beraber göreceğiz."

"Kudüs ve Harem-i Şerif'in statüsü uluslararası anlaşmalarla belirlidir"

"Kudüs ve Harem-i Şerif'in statüsü uluslararası anlaşmalarla belirlidir. Bu statüyü korumak bölgedeki barış için hayati öneme sahiptir." diyen Bozdağ sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kudüs'le ilgili son günlerde çok yoğun haberler var. Kudüs'ün İsrail'in başkenti yapılması hususunda adım atılacağına ilişkin iddialar dolaşıyor. Kudüs'ün statüsü bellidir. Kudüs'ün statüsünü korumak, bölgedeki huzur ve barışı korumak bakımından tarihi öneme sahiptir. Kudüs'ün uluslararası anlaşmalarla koruma altına alınan statüsü kaldırılarak başka adımlar atılırsa büyük bir felaket olur. Bölgede yeni çatışmalara, kavgalara yol açar. Hiç ön göremediğimiz, ne zaman biteceğini bilemediğimiz olayların ortaya çıkmasına yol açabilir. İsrail'e, başka ülkelere, bölgeye faydası yoktur. Bu adımı atmak bölgeyi yeni bir felakete sürüklemek için yeni kapılar açmaktan başka bir işe yaramaz. Türkiye, Kudüs'ün bu anlaşmalar çerçevesindeki statüsünün korunmasını hep müdafaa etmiştir. Oldubittilere karşı Türkiye'nin 'evet' demesini kimse beklememelidir." (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir