• DOLAR 32.472
  • EURO 34.704
  • ALTIN 2436.423
  • ...
Başbakan Yıldırım Kore`ye gidecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Binali Yıldırım'ın, Kore Cumhuriyeti Başbakanı Lee Nak-Yeon'un davetine icabetle, 4-6 Aralık 2017 tarihleri arasında Kore Cumhuriyeti'ne resmi bir ziyaret gerçekleştireceği belirtildi.

Başbakanlıktan yapılan açıklamada, ziyaretin Kore Cumhuriyeti ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 60. yıldönümünde gerçekleştirilecek olmasının ziyarete ayrı bir anlam kattığı belirtildi.

Açıklamada Başbakan Yıldırım'ın, Kore Cumhuriyeti Başbakanı Lee Nak-Yeon'la yapacağı görüşmelerin yanısıra, Kore Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Moon Jae-In tarafından kabul edileceği ve Kore Cumhuriyeti Ulusal Meclis Başkanı Chung Sye Kyun ile görüşeceği kaydedildi.

Görüşmelerde ikili siyasi, ekonomik, ticari, kültürel işbirliği alanlarının yanısıra terörizmle mücadele, düzensiz göç sorunuyla ilgili konuların, ayrıca diğer güncel bölgesel ve uluslararası meselelerin ele alınması öngörüldüğü aktarılan açıklamada, ziyaret çerçevesinde ayrıca, Yıldırım'ın önde gelen Koreli şirketlerin üst düzey yöneticileriyle biraraya geleceği belirtildi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir