• DOLAR 32.492
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2441.56
  • ...
2018`de 5 bin engelli ataması yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Tüm Engelliler ve Aileleri Yardımlaşma Derneği (TEDAY) tarafından "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" dolayısıyla Yunus Emre Sevgi Parkı'nda düzenlenen etkinliğe katıldı.

Dernek binasında gerçekleştirilen etkinlikte konuşma yapan Sarıeroğlu, sürekli hayat şartlarının, ihtiyaçların, beklentilerin ve taleplerin değiştiğini belirterek, bu değişim ve dönüşüm süreciyle uyumlu yeni politikaların devreye sokulması gerektiğini söyledi.

Engellilerin toplumsal hayata katılımını önemsediğini anlatan Sarıeroğlu, "Sağlıktan siyasete, kültürden sanata, spora kadar engelli kardeşlerimizin daha aktif ve etkin olmasını nasıl sağlayabilirizle ilgili gerçekten büyük bir çaba içerisindeyiz." dedi.

Sarıeroğlu, engellilerle ilgili rapor sorununu çözmek istediklerini, bununla ilgili bakanlıklar arasında görüşmelerin gerçekleştirildiğini bildirdi.

"5 bin yeni atama kararını çıkardık"

Bakanlık görevine geleli 4 ay olduğunu ve bu süreçte bir toplu sözleşme süreciyle karşı karşıya kaldığını hatırlatan Sarıeroğlu, şöyle konuştu:

"İlk yaptığım çalışma engelli kardeşlerimizin kamuya atanmasıyla ilgili. Devlet Personel Başkanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı. EKPSS de bizim ÖSYM ile sorumluluğumuzda olan bir konu. O sırada engelli kardeşlerimizden 2 bin 200 kişinin atamasını gerçekleştirdik ama sayının daha fazla olmasıyla alakalı çok yoğun bir talep vardı. 'İlla yeni bir atama' dediler. Ben de onlara 'Yeni bir atama olur mu olmaz mı bilmiyorum ama size bu konuda çaba göstereceğime söz veriyorum.' demiştim. Allah da bana bu sözü tutmayı nasip etti. Yüzümüz ak şekilde sizlerin önündeyiz. Bakanlar Kurulumuzda bir sunum gerçekleştirdik ve başbakanımız ve hükümetimizin kararıyla 5 bin yeni atama kararını çıkardık. Bunun da müjdesini kardeşlerimize verdik. Kardeşlerimizle konuşurken en büyük tedirginlikleri puanlarının boşa gidecek olması. 'Eğer yeni bir atama olmazsa bizler iyi puan aldık, bu puanlar boşa gidecek.' diye kendilerini o kadar hırpalıyorlardı ki... Biz şöyle bir düzenleme yaptık: Almış oldukları puanların 4 sene boyunca geçerli olmasını sağladık. 4 sene geçerliyken yeni sınava da girebilecek kardeşlerimiz. Atamaları yapılırken biz Devlet Personel Başkanlığı olarak bakacağız, en yüksek puanları üzerinden onların atamalarını gerçekleştireceğiz."

2018 yılının mart ayında 2 bin 500 kişilik atama yapacaklarını belirten Sarıeroğlu, 2 bin 500 kişilik bir diğer atamanın ise 2018'in son çeyreğinde gerçekleştireceklerini söyledi. Sarıeroğlu, 500 öğretmenin atamasının da ayrıca Milli Eğitim Bakanlığınca yapılacağını ifade etti.

Mesleki eğitim kurslarının önemine değinerek, engelli vatandaşların bu kurslara katılması gerektiğinin altını çizen Sarıeroğlu, bu kurslarla girişimcilik faaliyetlerini destelediklerini anlattı.

Son olarak Sarıeroğlu, "Buradan ilan ediyorum, 11 Aralık son günümüz. 11 Aralık'a kadar İŞKUR'dan kendi işini kurmak için hibe desteği almak isteyen kardeşlerimiz, lütfen başvurularını yapsınlar. Geri ödeme yok. 36 bin liraydı, göreve geldik 50 bine çıkardık ki çok rahat şekilde kurulsun, bir daha kafa yoracak konu kalmasın, işe hemen başlasın kardeşlerimiz diye. Şu anda başvurularımız açık durumda." şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından engelli ailelerinin sorunlarını dinleyip, fotoğraf çektiren Sarıeroğlu'na çiçek takdim edildi. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir