• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Engellilerden farkındalık yürüyüşü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak'ın Silopi ilçesinde "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" dolayısıyla engelliler, seslerini duyurabilmek adına farkındalık yürüyüşü gerçekleştirdiler.

Özel bir eğitim ve rehabilitasyon merkezinin öncülüğünde bir araya gelen engelliler, ilçe merkezindeki 2'nci Cadde'de yaklaşık 300 metre yürüdüler. Yoldan geçen diğer vatandaşların da engellilere destek oldukları gözlendi.

Yürüyüşün ardından engelliler adına yapılan basın açıklamasını okuyan Ziya Tosun, bütün insanları olduğu gibi kabullenebilmenin toplumsal bir davranış olduğunu söyledi.

Tosun, "Farklılıklara tahammül edebilmek, engelli bireylerin topluma kazandırılması ve yaşam kalitelerinin arttırılması çok önemlidir. Çünkü onlar da bu toplumun bir parçasıdır. Her zaman engellilerin yanında olunması gerekiyor." dedi.

Daha sonra özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde düzenlenen etkinlik kapsamında engelliler, şiir okuyup, yarışmalara katıldılar. Etkinlik, boyalı el baskısıyla sona erdi.

Etkinliğe; Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan, Halk Eğitim Müdürü Osman Bilen, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinin müdürü Bülent Ahmet Haşimoğlu, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. (Ahmet Uçar - İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir