• DOLAR 32.471
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2441.74
  • ...
Diyanet-Sen başkanları Mardin`de toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Memur-Sen'e bağlı Diyanet-Sen, 'Başkanlar Kurulu Toplantısı'nı Mardin'de gerçekleştirdi.

81 il şube başkanlarının katıldığı toplantıda konuşan Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Yaman, katılımcıları selamladıktan sonra, çalışmalarından bahsetti.

Vali Yaman, "Elbette yol yapıyoruz, taziye evleri yapıyoruz, onun zaten bütçesi var yapılacak. Ama 25'in üzerinde sosyal proje yaptık. Elbette burada ekonomik ve sosyal kalkınma yapıyoruz, ama bu kalkınmanın yanında manevi kalkınmayı yapıyoruz ve önemsiyoruz." dedi.

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu ise CHP Başkanı Kılıçdaroğlu'nun iddiları ile Rıza Sarraf davasına değinerek, bunun bir komediye dönüştüğünü belirtti.

Miroğlu, "Bundan sonra geleceğimiz ile ilgili her ne tahayyül edeceksek, ister muhafazakar milliyetçi olalım, ister laik milliyetçi olalım, ister muhafazakar milliyetçi olalım, ister laik demokrat olalım, ister Kürt meselesinin tarihinden çıkmış grup olalım, zayıf veya güçlü olalım Kürt-Türk siyasi ittifakını düşünmeden hareket eden hiç kimsenin ne Ortadoğu'da ne Türkiye'de başarılı olması mümkün değildir." diye konuştu.   

Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın da Memur-Sen'in vizyonu ve misyonundan bahsetti. Yalçın, "Memur-Sen, bu coğrafyada yeniden bir medeniyetin mümkün oluş gayesini örgütlemiş halidir. Diyanet-Sen'e bu teşkilatta olduğu ve bu teşkilatın cesaretini artırdığı için teşekkür ediyorum. 5 yaşında anasınıfındaki çocuklar kilisede eğitim alırken, '12 yaşına kadar çocuklar camiye gidemez' diyen düzenek sökülüp atıldı. Kur'an-ı Kerim ve siyer eğitim programlarının içine alınacak, Milli Güvenlik dersi marifetiyle eğitim yuvası biri bizi gözetliyor kamerası olarak bizi gözetleyen düzenek sökülüp atılacak ve akşam karargaha fiş taşıyan gözetleme kuleleri kendi işine bakacak. Çocukların ibadet hürriyeti vardır ve okullarda, kamu kurumlarında imkanlar dâhilinde bunlara mekanlar tahsis edilecek." dedi.

Toplantıda katılımcılara hitap eden Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar ise Diyanet-Sen'in tarihi sorumluluğuna ve vizyonuna dikkati çekti.

Müftülere nikâh kıyma yetkisi verilmesine değinen Bayraktutar ,"Nikâhı ister belediye başkanının görevlendirdiği memur, ister hâkim kıysın, isterse noter kıysın. Gemide kaptan da kıysa, nikâh salonunda müftü de kıysa işlem muteberdir. Şimdi bu yetkiye itiraz edenlerin maksadı başka... Onlar içinde müftü, imam geçtiği zaman kıl olurlar. Karşı çıktıkları husus, müftünün kıyacağı nikâhtan ziyade, müftünün kendisidir." dedi.

Bir otelde yapılan toplantıya Mardin Valisi Mustafa Yaman, AK Parti Milletvekili Orhan Miroğlu, Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın, Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen, İl Müftüsü İsmail Çiçek, Memur-Sen İl Başkanı Mustafa Aydın ve davetliler katıldı. (M. Salih Keskin - İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir