• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Türkiye genelinde hava durumu nasıl olacak?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Çanakkale, Edirne ve Kırklareli çevreleri ile İzmir, Aydın ve Muğla'nın kıyı kesimlerinin hafif olmak üzere sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer sis ve pus olayı olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı Türkiye genelinde önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Genellikle güney ve güneydoğu, güneydoğu kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli (40-70 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Parçalı, batısının yer yer çok bulutlu, Edirne ve Kırklareli çevreleri ve Balıkesir'in batı kıyıları ile gece saatlerinden sonra Çanakkale çevrelerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (40-70 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı, kıyı kesimlerinin yer yer çok bulutlu, İzmir, Aydın ve Muğla' nın kıyı kesimlerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (40-70 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Göller Bölgesi'nde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Doğu Anadolu

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde doğusunda yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

DENİZLERDE HAVA

Ege'de fırtına bekleniyor.

Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de güney ve güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), batısı güney ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40km/sa), Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40km/sa), kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, Rüzgar: Güney ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40km/sa), doğusu güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi.

Ege: Çok bulutlu, Rüzgar: Güney ve güneydoğudan 5 ila 7 (40-60km/sa) , ilk saatler 6 ila 8 (50-75) kuvvetinde, Dalga: 3,0 ila 4,0m , Görüş: Zayıf.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğu, zamanla batısı güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi.

Van Gölü Az bulutlu ve açık, sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli; Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi, sis anında zayıf. (İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir