• DOLAR 32.57
  • EURO 35
  • ALTIN 2459.898
  • ...
Sosyal medyada PKK propagandasına 7 tutuklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te sosyal medyada PKK propagandası yaptıkları gerekçesiyle insansız hava aracıyla (İHA) düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 16 şüpheliden 7'si tutuklanarak cezaevine konulurken, 9'u ise serbest bırakıldı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen PKK soruşturmasında geçtiğimiz hafta kent merkezi, Nizip ve Nurdağı ilçelerinde yapılan çalışma kapsamında sosyal paylaşım siteleri üzerinden PKK propagandası yaptığı, cumhurbaşkanına, devlete, hükümete hakaret ederek, asılsız suçlamalarda bulundukları tespit edilen 16 kişi evlerine düzenlenen baskınla gözaltına alınmıştı.

Operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin evlerinde yapılan aramada 3 tabanca, av tüfeği ve bunlara ait çok sayıda fişek ele ile dijital materyaller ele geçirilmişti.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen ve mahkemeye çıkarılan 16 şüpheliden 7'si tutuklanırken, 9'u ise serbest bırakıldı.

Uyuşturucu operasyonunda bir kişi tutuklandı

Öte yandan, Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde durumundan şüphelenilen bir araçta yapılan aramada ele geçirilen bir adet tabanca ve 44 gram esrar ile ilgili gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklanarak cezaevine konulurken, diğer şüpheli ise serbest bırakıldı.

Şahinbey ilçesi Tekstil Kent Mahallesi'nde durumundan şüphelenilen bir araçta durduruldu. Araçta yapılan aramada bir adet tabanca, 8 adet dolu fişek, 44 gram esrar maddesi ve bir adet hassas terazi ele geçirildi.

Olayla ilgili olarak ise L.C. ve M.K. isimli şüpheliler gözaltına alınırken, şüphelilerden M.Knin yapılan inceleme ve araştırmalarında M.K. isimli şüphelinin "ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma" suçundan da arandığı tespit edildi.

Haklarında yapılan yasal işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden M.K. tutuklanarak cezaevine konulurken, L.C. ise serbest bırakıldı. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir