• DOLAR 32.459
  • EURO 34.755
  • ALTIN 2437.049
  • ...
Bu küçük kıza akülü araba alacak bir adam yok mu?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İlke Haber Ajansı Gaziantep`te bir annenin muhteşem örnekliğinin haberini yaptı.12 yaşındaki Ayşe Fatma Yıldıztekin dünyaya engelli olarak geldi. Annesi Fatma Yıldıztekin kızının eli ayağı oldu.

Anne Fatma Yıldıztekin doğuştan bedensel engelli olan kızını tekerlekli sandalyeyle her gün yaz ve kış demeden iki kilometre uzaklıktaki Aysel Tekinalp Ortaokulu'na götürüp getiriyor.

YOK MU BİR HAYIRSEVER?

Bununla yetinmiyor anne, teneffüslerde evladının başına bir kaza gelmesin diye saatlerce okulda bekliyor. Okul yönetiminin oda tahsis ettiği anne, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, bedensel engelli kızını okula daha rahat bir şekilde götürüp getirebilmek için yetkililerden ve hayırseverlerden akülü bir araç istediğini söyledi.

Okul gidiş gelişlerinde yaşadıkları çileleri aktaran anne yağmurlu havalarda kendisi ıslansa da kızının üstüne şemsiye tutarak okula gidip geliyor.

Ekonomik durumları yerinde olmadığı için akülü bir araba alamadıklarını söyleyen anne eşinin inşaat işçisi olduğunu ve gurbette çalıştığını belirterek  “ Esnaf yol boyu ‘abla neden akülü araba yok?` diyor. Ben de durumum olmadığı için akülü araba alamadım diyorum” sözleri yürek yaktı.

AKÜLÜ ARABA İSTİYORUM; ÇÜNKÜ ANNEM ÇOK YORULUYOR

İlke haber ajansı muhabiri İbrahim Koçyiğit`e açıklamalarda bulunan bedensel  engelli Ayşe Fatma Yıldıztekin`nin akülü araba isteme nedeni ise annesinin sözleri kadar yürek yakıcı:

“Okula gidip gelirken anneme yardım etmeye çalışıyorum ama ben de annem de zorlanıyoruz. Bir akülü aracımın olmasını istiyorum çünkü annemin zorlanmasını istemiyorum. Annemin okula beni götürüp getirirken yorulmasını istemiyorum. Evimiz asansörsüz aşağı inerken ve yukarı çıkarken de çok zorlanıyoruz. Evimize bir tane asansör ve birde akülü araç istiyorum.”

(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir