• DOLAR 32.529
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2453.245
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Bitcoin ve diğer sanal paralarla ilgili tartışmalarla ilgili tartışmalar bitmiyor. Kimine göre karlıbir yatırım, kimilerine göre üst aklın yeni para birimi(dolar tedavülden kalkacak), kimilerine göre ise tamamen bir hilekarlık. Nobel Ödüllü ekonomist Joseph Stiglitz de Bitcoin hakkında ki görüşünü dile getirdi. Stiglitz, Bitcoin'de bu in yasaklanması gerektiğini söyledi.

Bitcoin'in Bir Balon Düşecek

Bloomberg televizyonuna konuşan Stiglitz, Bitcoin'in denetlenememesi ve hilekarlığa kapı araladığı için başarılı olduğunu belirterek "Hiçbir sosyal yararı yok. Bence Bitcoin hemen yasaklanmalı" dedi.

Bitcoin'in bir balon olduğu görüşüne katıldığını da söyleyen Stiglitz, "Birçok insan sana paranın yükselişiyle heyecanlanacak ama sonra bu para düşüşe geçecek" diye konuştu.

Bitcoin'in hafta başında hızla yükselerek 11 bin dolar sınırını aşması, piyasalarda heyecan yaratmıştı.

Diyanete Göre de Uygun Değil

Geçen hafta “Bitcoin ve Ethereum gibi sanal paraları yatırım amaçlı almak caiz midir?” şeklinde sorulan soruya Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan cevap vermişti. Verilen cevapta kripto paraların merkezi bir otoriteye sahip olmadığına ve bu yüzden devlet teminatı altında olmadığına dikkat çekilirken, değer kazanıp kaybetme konusunda spekülasyonlara açık olması ve kara para aklamak için kullanıldığı gerekçesiyle şu aşamada dinen uygun olmadığı belirtildi.