• DOLAR 34.21
  • EURO 37.923
  • ALTIN 2929.423
  • ...
Kırklar Dağı`ndaki konutlara ilişkin yaşanan belirsizliğe tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan ve sık sık gündeme gelen Kırklar Dağı'ndaki konutların durumuna ilişkin en son BİMER'den "konutların yıkılmayacağı" cevabının geldiğini söyleyen bina sakinleri, belirsizliğin devam ettiğini belirterek kendilerine resmi bir açıklama yapılmasını istediler.

4 blok 137 daireden oluşan Hevsel Terasları Site Yönetim Kurul Başkan Yardımcısı Zeki Ayık,  yapılan spekülasyonlardan dolayı mağdur olduklarını dile getirdi.

Ayık, "Buranın üzerinde çok spekülasyonlar oldu. Biz de mağdur olduk.  HDP belediyesi ve çatışmalardan önce burada daire aldık.   Müteahhit firmanın burada 100'e yakın dairesi var.  Biz burada daire satamadık. Belediye buranın imarına ve ifrazına izin vermişti. Ruhsattan tutun oturma iznine kadar her şeyimiz var. Daha önce resmi şeyler olmasına rağmen burada müteahhit firma ve yapı denetimle beraber güzel ve özverili bir şekilde çalışmalarını başlattılar. Bizi mağdur eden HDP Belediyesi bize buranın yıkılacağını söyledi. Daha önce DBP Diyarbakır Eski İl Başkanı Zübeyde Zümrüt buraya kalabalık bir şekilde buraya gelerek, 'burayı yıkıyoruz' demişti. Burayı imara açan sizsiniz; bizim bir suçumuz yok. Hem buraya izin veriyorsunuz hem de gelip yıkacağız, yakacağız diyorlar."  dedi.

Mağduriyetlerinin kayyumdan sonra da devam ettiğini ifade eden Ayık,  "Bakan Bey Dicle Vadisini açarken dedi ki 'Kırklar Dağı yıkılacak. Oradaki insanların hakkı hukuku verilecek.' O günden sonra kimse ev almaya gelmedi.  Biz BİMER üzerinden her yere başvuru yaptık. Bütün başvurularımız olumlu geldi. Buranın herhangi bir şekilde yıkılmayacağı belirtildi. Dün akşam bize bir haber geldi Çevre ve Şehircilik Bakanlığından. Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğünden yazı gelerek 'yıkılmayacaktır.' denildi." ifadelerini kullandı. (Emrah Deniz, Abdurrahman Tetik- İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir