• DOLAR 34.206
  • EURO 38.122
  • ALTIN 2893.99
  • ...
Hayvan pazarının emlakçılara verilmesine besicilerden tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin canlı hayvan pazarındaki yerleri ihale usulü sattığı gerekçesiyle belediye önünde toplanan besiciler, belediyeye tepki göstererek bu yanlıştan bir an önce dönülmesi gerektiğini söylediler.

Belediye binası önünde toplanan besiciler, belediye yetkililerinden birinin gelip açıklama yapmasını istediler. Konu ile ilgili Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Açar ile görüşmek üzere, Şanlıurfa Canlı Hayvan Pazarı Dernek Başkanı İzzet Çiftçi ve beraberindeki kişiler belediye binasına geçti.

Diğer besicilerden bir grup da belediye binasına girmek isteyince polis ekipleri ile besiciler arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı.

Yaşadıkları mağduriyeti basın mensuplarına anlatan besiciler, yaşanan bu olaya tepki göstererek, mağduriyetlerinin giderilmesini istediler.

Besicilerden Halil Yolcu, "Cumhurbaşkanının grup toplantısına kadar götürürüm ben bu dilekçeyi. Kimse benim hakkımı gasp edemez. Kanuni yollarla alırım ve hiç kimse bir şey yapamaz. Belediye başkanı da duysun, zaten başkanlık yaptığı mı var? Hangisi belediye başkanlığı yapıyor? Bugüne kadar hiçbirinin yüzünü görmedim. Bıraksınlar bu rantı, fakir fukarayı düşünsünler. Burada hesap vermezlerse, Allah'a hesap verirler ve öbür tarafta iki elim yakalarında olacak. Şimdi bizim derdimiz, verilen yerler değil, bizim derdimiz bu çürük sistem var ya onunla uğraşıyoruz. Urfa'nın emlakçıları zaten doymak bilmiyor. Karınları doyuyor, ama gözleri doymuyor. Yeter artık. Yaşımız olmuş 50-60 bundan sonra ne iş yapacağız. Efendim et pahalı. Sen bana eğer orada imkân vermezsen et pahalı olur. Bana imkân vereceksin. Rantçı kim olursa olsun, zalim babam bile olsa karşısında durur, sen zalimsin derim." dedi.

Diğer bir besici Ali Ağaçlı ise böyle bir uygulamanın yanlış olduğunu, besicilerin mağdur olduğunu söyleyerek belediyeye tepki gösterdi.

"100 esnaf burada mağdur olduk"

Görüşmeden sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan Şanlıurfa Canlı Hayvan Pazarı Dernek Başkanı İzzet Çiftçi, "Arsalar, ahır yeri, besicilerin yeri emlakçılara verilmiş. Biz 100 esnaf burada mağdur olduk. Belediyenin mülkü olarak mevcut geride kalan kısmı talep ettik. Bir yıldan beridir biz talep ediyoruz, bize vermediler. 4 gün önce ihale usulü ile müteahhitlere ihale edildi. Biz buna tepki gösterdik. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı A. Eşref Fakıbaba diyor ki, 'Biz hayvancılığı geliştirmek için size ahır yeri, hayvancılık, besi ve yem gibi desteklemeleri vereceğiz, yeter ki hayvancılık yapın.' Bizim yerimiz mevcut, ama bizim yerimizi de bizden almaya çalışıyorlar. Bizim talebimiz, Fakıbaba Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde yapılan 13 milyon liraya mal olan bir et kombinesi yapıldı. Şu anda et kombinesi atık durumda. Et kombisine masraf edilen 13 milyon çöpe gitti. İkinci aşama ise biz arsa talebinde bulunduk. Benim şu an da net olarak, bin 200 esnafım var. Biz bütün batı ihracatını Urfa'dan yapıyoruz. Ama bizim elimizi kolumuzu bağlamışlar. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Açar, bu olayın yanlışlıkla yapıldığını ve bizden yanlışlıklarını kabul etmemizi istedi. İhtiyaçlarımızın önümüzdeki günlerde karşılanacağını söyledi." ifadelerini kullandı.

Toplanan besiciler, Dernek Başkanı Çitçi'nin yaptığı açıklamanın ardından dağılırken, Çevik Kuvvet'in belediye önünde önlem aldığı gözlemlendi. (Hüseyin Sayhar - İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir