• DOLAR 34.19
  • EURO 38.198
  • ALTIN 2892.946
  • ...
HÜDA PAR:Türkiye ABD`ye boyun eğmemeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustafa KARAKAŞ / Doğruhaber

Amerika`da görülen Reza Zarrab davası ile ilgili sitemize açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mehmet Yavuz, doğruhaber.com.tr'ye çarpıcı açıklamalarda bulundu.

‘İTİRAFÇI MI İŞBİRLİKÇİ Mİ BİLMİYORUZ`

Bu dava üzerinden Türkiye`ye operasyon çekilmek istendiğine dikkatleri çeken Yavuz, Zarrab davasında dikkat çekici 3 temel başlık bulunduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

“Bu davada göze çarpan 3 temel mesele var. Zarrab, ABD`nin İran`a uyguladığı ambargoyu delmekten,bankacılık faaliyetlerinde sahtekarlıktan ve kara para aklamaktan dolayı yargılanıyor. Doğrusu biz Zarrab`ın ne tür ilişkiler içinde olduğunu bilmiyoruz. Bu şahıs sonradan mı itirafçı oldu yoksa eskiden beri ABD ile bir işbirliği içinde midir,bilemiyoruz.”

‘ABD KÜRESEL KABADAYILIK YAPIYOR`

ABD`nin Türkiye ve İran arasındaki ekonomik bir meseleyi küresel kabadayılıkla kendi meselesi haline getirdiğini ifade eden Yavuz “ABD kürel kabadayılıkla ülkelerin ticari meselelerine müdahale etme hakkını kendinde görüyor. Öyle anlaşılıyor ki Türkiye ile İran`ın yakınlaşması,ticari ilişkilerin hacminin artması ABD`yi fena halde rahatsız etti.İki ülkenin büyümesi, güçlenmesi ve kalkınması ABD`nin ortadoğu diye nitelendirilen İslam coğrafyasındaki çıkarlarını tehdit ediyor.” İfadelerini kullandı.

TÜRKİYEYE OPERASYON ÇEKİLİYOR

Amerika`nın Reza Zarrab davası üzerinden Türkiye`ye siyasi bir operasyon çekmek istediğini belirten Yavuz Türkiye`nin ABD`nin tehditlerine boyun eğmemesi gerektiğini belirterek şunları ifade etti:

“Bizler HÜDA PAR olarak ABD`nin Türkiye`nin komşuları ile herhangi bir şekilde ilişki geliştirmesine müdahale etmesini kabul edilemez buluyoruz. Türkiye komşuları ile ticari ilişkiler dahil olmak üzere siyasi,kültürel,sosyal bütün ilişkilerde bulunmalıdır. Bu konuda Amerika başta olmak üzere hiçbir güç odağının tehditlerine papuç bırakmamalıdır.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir