• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
Hoşgeldin Gözlerimizin Nuru (Sav)
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustafa Karakaş

İki cihan güneşi Peygamberimiz Hazreti Muhammed (sav)  571 yılının 12 Rebiülevvelinde Pazartesi günü sabaha yakın, tan ağarırken Mekke`de dünyaya teşrif buyurdu.

Rahmet Peygamberi (sav) göbek bağı kesilmiş, sünnetli bir şekilde ve kürek kemikleri arasında ‘`risalet mührü`` ile doğmuştu.

İncil`de adına Ahmed denilen efendimize Muhammed (yerdekilerin ve göktekilerin övdüğü)  ismini dedesi Abdülmuttalib  verdi.

40 yaşında Peygamber olan Hz Muhammed Mekke Şirk Devletinin zulüm yüklü yönetimi tarafından çok ciddi baskılara uğradı. İlahi vahye iman ettikleri için arkadaşları vahşice katledildi, işkencelerden geçirildi.

İlahi vahye düşmanlık eden Mekke aristokratları islami mücadeleyi durdurabilmek için farklı saldırı araçları kullandı.bunlardan biri olan  ambargolarla da tebliğ ve davet faaliyetlerini bastıramadı.

Tebliğ faaliyetinin Şirk yönetimi tarafından taciz ve baskıya uğramasının dozajı artınca Efendimiz(sav) ve ashabı 622 yılında Medine`ye hicret etti. Orada yeşeren islami mücadele kısa bir sürede devletleşti.

Mekke Şirk devletinin saldırıları karşısında Bedir,Uhud ve Hendek savaşları verildi.

islam devletinin bölgeye getirdiği adil nizam onbinlerce kişinin müslüman olmasına neden oldu. İslam orduları 630 yılında şirk anlayışının merkezi olan Mekke üzerine sefere çıktı ve lider kadrosu Bedir savaşında kılıçtan geçirilmiş olan Mekke şehir yönetimi direnmeden teslim oldu.

Yeryüzünün görüp görebileceği en büyük sosyal ve siyasal değişimini gerçekleştiren Hz Muhammed(sav) 632 yılında ebediyete göçtü.

Bu haberler de ilginizi çekebilir