• DOLAR 32.937
  • EURO 35.22
  • ALTIN 2442.191
  • ...
Görme Engelli öğrenciler Hz. Muhammed`i andı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep GAP Görme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu'nda düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliği renkli görüntülere sahne oldu. Hz. Muhammed'in (sav) dünyaya teşriflerinin yıl dönümü dolayısıyla görme engelli öğrenciler hazırladıkları programla katılımcıları adeta büyüledi.

Etkinlik kapsamında kabartma yazı Kur'an-ı Kerim okuyan ve ilahilerden kesitler sunan görme engelli öğrenciler, katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

Okulun konferans salonunda düzenlenen program görme engelli öğrencilerden Abdulkadir Serttarı'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Program, Okul Müdürü Mehmet Yıldız'ın açılış konuşmasıyla devam etti.  Program daha sonra görme engelli öğrencilerin hazırladığı tiyatro gösterimi ile devam etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Gaziantep İl Müftülüğü Vaizlerinden Ramazan Çavdıran, Saadet ve huzurun Peygamberin yolunu takip etmekle mümkün olabileceğini ve İslam coğrafyalarında yaşanan sıkıntıların ana sebeplerinden birinin Müslümanların Hz. Muhammed'in yolunu takip etmemelerinden kaynaklandığını söyledi.

Hz. Muhammed'in yolunu takip etmeyenlerin hem dünyada ve hem de ahrette kurtuluşlarının çok zor olacağını vurgulayan Çavdıran, şöyle konuştu:

"Bugün Ortadoğu'da kan akıyor, durmuyorsa, bu öldürülenlerin hepsi Müslüman ise, memleketi işgal edilenler Müslümanlarım memleketi ise, hanesine, kendisine tecavüz edilen hanımlar eğer Müslüman hanım ise bizlerin yaşantısında, önderlerinde, takip ettiğimiz kişilerde problem var demektir. Biz önce önderimizi tanıyacağız. Bizim örneğimiz ve önderimiz kim, biz kimin ardından gidiyoruz? Önce buna bakacağız. Peygamberimiz 'Kişi sevdiğiyle beraberdir' diyor. Biz yarın Allah'ın huzurunda kiminle haşr olmak istiyoruz? Ardından gittiğin önderin ve liderin kim? Bizler peygamberimizin önüne hocalarımızı, şeyhlerimizi, partimizi, cemaatimizi, tarikatımızı, düşüncelerimizi, ideolojimizi geçirdiğimiz için bugün yeryüzünde kan durmuyor. Biz bütün Müslümanlardan sorumluyuz. Kur'an ve sünnet bize ne diyorsa biz o yoldan gitmeliyiz. Allah'ın peygamberi nasıl yaşamışsa bizde öyle yaşamalıyız. Ölçümüz Kur'an ve sünnettir. Peygamberimizin ayak izlerini takip edeceğiz. Allah resulü ne diyorsa O'na ittiba edeceğiz. Yoksa hem bu dünyada hem de diğer dünyada kurtuluşumuz çok zor olacak."

Program, görme engelli öğrenciler tarafından peygamberimizin üzerine hazırlanan şiirler ve ilahilerin okunmasıyla sona erdi.

Görme engelli öğrenciler tarafından hazırlanan Mevlid-i Nebi etkinliği ile ilgili İLKHA muhabirine bilgi veren Okul Müdürü Mehmet Yıldız da, Hz. Muhammed'i anmak, anlamak ve yaşamak için böyle bir düzenlediklerini söyledi.

Yıldız, "Bin 446 yıl önce dünyayı şereflendiren peygamberimize karşı görevimizi yerine getirmek için bizde bugün okulumuzda bir Mevlid-i Nebi programı düzenledik. Bu gecenin ülkemiz, milletimiz ve İslam alemine hayırlar getirmesini, tüm insanlığa barış, huzur, adalet ve kardeşlik getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Peygamberimize karşı üç görevimiz var. Birincisi anmak, ikincisi anlamak ve üçüncüsü yaşamaktır. Biz sanki sadece anma kısmını yapıyoruz. İnşallah anlamak ve yaşamak kısmını da yaparsak güçlünün değil haklının yeryüzünde egemen olduğu bir dünya göreceksiniz. Dünyanın da beşten büyük olduğunu göreceksiniz. Rabbim yeryüzünde hak ve adaleti tesis etsin. Bazı eksiklerimiz var. Zaten bundan dolayı da bizler hep sıkıntılar çekiyoruz. İnşallah daha çok birlik, beraberliğimizi her zamankinden daha fazla güçlendirirsek, peygamberimizi daha doğru anlarsak o zaman çektiğimiz bu sıkıntılar sona erecektir. Veda hutbesinde peygamberimizin de buyurduğu gibi bize bıraktığı Kur'an ve sünneti en güzel şekilde yaşar, yaşatırsak inanın yeryüzünde haklının güçlü olduğu, insanların barış ve huzur içerisinde yaşadığı bir dünya göreceğiz. O günleri özlemle bekliyoruz."şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir