• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Kuvvetli yağışa dikkat
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre, Türkiye genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu kıyılarının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu ve Diyarbakır çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; Osmaniye ve Hatay'ın kuzey kıyılarında kuvvetli yağmur ve sağanak (21-50 Kg/m2), Tunceli'nin kuzeyinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının iç kesimlerde 3 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış uyarısı!

Yağışların; Osmaniye ve Hatay'ın kuzey kıyılarında kuvvetli yağmur ve sağanak (21-50 Kg/m2), Tunceli'nin kuzeyinde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde İstanbul, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in gece saatlerine kadar aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinde Osmaniye ve Hatay'ın kuzey kıyılarında kuvvetli (21-50 Kg/m2) olması bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar Sivas, Yozgat, Kayseri ve Niğde'nin doğusunun aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bölgenin kuzeydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu kıyılarının aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile gece saatlerine kadar Orta Karadeniz'in aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur şeklinde gerçekleşecek olan yağışların, bölgenin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmurlu 17°C

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 7°C

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur, gece saatlerinde karla karışık yağmurlu 11°C

Erzurum: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 6°C

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif yağmurlu 13°C

Manisa: Parçalı bulutlu 13°C

Trabzon: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 17°C

Zonguldak: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 13°C (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir