• DOLAR 34.232
  • EURO 37.924
  • ALTIN 2925.724
  • ...
Tahir Elçi vurulduğu sokakta anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Barosu, Sur ilçesinde bulunan Dört Ayaklı Minare önünde 28 Kasım 2015'te basın açıklaması yaptığı sırada çıkan çatışmada vurulan Eski Baro Başkanı Tahir Elçi'yi ölümünün ikinci yılında vurulduğu sokakta andı.

Baro avukatlarının çoğunlukta yer aldığı anma etkinliğine Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi ile bazı milletvekilleri katıldı.

Anma etkinliğinde Diyarbakır Barosu Başkanı Ahmet Özmen, konuşma yaptı.

Elçi'nin soruşturma dosyasında olayın faillerinin tespit edilmesine yönelik somut hiçbir bir ilerleme kaydedilmediğini savunan Özmen, dosyanın önemsenerek itinayla soruşturulan bir dosya olmaktan ziyade, sıradan bir soruşturma dosyası haline dönüştürülmekte olduğunu söyledi.

Özmen, "Dönemin Başbakanı ve Adalet Bakanının  'faillerin bulunacağı' beyanı ve taahhüdüne rağmen söz verenlerin bu resmi söz ve taahhütlerine aykırı davranması tipik bir devlet refleksi örneğini oluşturmaktadır. Bu durum bizleri kaygılandırsa da bizler adaletin tecelli edeceği umudumuzu halen koruyor ve korumak zorundayız. Bu suikast aydınlatılmadığı sürece Türk Hukuk siteminin adalet terazisi 'ail' kalacaktır." dedi.

Özmen, olayın tüm yönleriyle aydınlatılmasının güçlü ve etkin bir kamu iradesinin ve hükümet desteğinin ortaya konması ile mümkün olacağını belirtti. (M. Hüseyin Temel, Abdurrahman Tetik - İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir