• DOLAR 34.236
  • EURO 37.958
  • ALTIN 2927.608
  • ...
Pentagon: Mısır`daki saldırı ABD`nin bölgeye müdahale ihtiyacını doğurmuştur!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) sözcüsü Albay Rob Manning, 24 Kasım'da Kuzey Sina'da 305 kişinin hayatını kaybettiği bombalı ve silahlı saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, "Mısır'daki saldırı ABD'nin bölgeye müdahale ihtiyacını doğurmuştur!" dedi.

"Saldırının, ABD'nin neden Ortadoğu'da kalması gerektiğinin bir örneği olduğunu" söyleyen Rob Manning, Pentagon'da basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "ABD'nin IŞİD'le mücadele kapsamında bölgeye müdahale etme hakkının ortaya çıktığı" vurgulandı.

"Daeş, el-Kaide ve benzer fikirli grupların faaliyetlerinin sonlandırılması adına ABD, kendi savunmalarını kurmaları ve polis kapasitesinin artırılması için müttefik uluslara yardım etmeli," diyen Pentagon sözcüsü Manning, Suriye'de 500, Irak'ta ise 5 bin ABD askerinin bulunduğunu belirtti.

Geçen hafta sonunda ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda konuştuğunu ve ABD'nin, ana gövdesini PKK/YPG'nin oluşturduğu SDG'ye silah temin etmesi konusunda görüş alışverişinde bulunduğunu belirten Manning, "Türkiyeli liderlerin, Suriye Demokratik Güçlerin Kürt kesimine sağlanan silahların, 'terör örgütü' olan PKK'nin eline geçebileceğinden endişe duyduklarını" ifade etti.

"Bu politika ile uyumlu olarak, 'Kürt ortaklarımıza' sağlanan askeri desteğin düzenlemelerini gözden geçiriyoruz ve en büyük çabalarımız IŞİD'in geri dönmesini önlemektir." diyen Manning, "IŞİD'i vurmaya devam edeceğiz, ama aynı zamanda NATO müttefiki olan Türkiye ile ilişkilerin devamının korunması noktasında da kararlı olmaya devam edeceğiz." dedi.

Pentagon sözcüsü Manning, SDG'ye verilen silahların sınırlı ve misyona özel olduğunu da sözlerine ekledi. (Ahmet Salim Çakar - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir