• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Öğrenci Velilerinin Yargılanmasına Başlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA - Gürsü ilçesi Yüksel Bodur ilköğretim Okulu`nda başörtülü olarak okumak isteyen öğrenci velileri Aziz Kayalık ve Mehmet Polat`ın yargılanmalarına devam edildi.
 
Bugünkü duruşmada, müşteki öğretmenlerden birinin, velilere yapılan suçlamaları haksız bulduğu ve bunu vicdanen kabullenemediği için şikâyetinden vazgeçtiği öğrenildi.
 
Mağdur veliler Aziz Kayalık ve Mehmet Polat`ın, avukatlarının olmaması nedeniyle savunma yapmadıkları duruşma, 29.05.2012 tarihine ertelendi.
 
Öğrenciler 6 Aydır Okula Alınmıyor
Gürsu ilçesi Yüksel Bodur ilköğretim Okulu`nda başörtüleriyle okumak isteyen 6 öğrenci, eğitim yılının başından bu yana okula alınmadığı gibi öğrenci velileri hakkında da dava açıldı.
 
Hakkında dava açılan velilerden Aziz Kayalık, "Öğrencileri okula almayarak anayasayı çiğneyen bir numaralı suçlu olan okul müdür yardımcısı Osman Bayram; iddianamede ismi dahi anılmamış. Buna karşın velileri tahrik etmek ve ceza almalarını sağlamak amacı ile mahkemeye gelmiş ve tanık sandalyesinde oturan diğer müdür yardımcıları ve öğretmenlerin aleyhte tanıklık yapmaları için bir takipçilik yapmıştır" dedi.
 
Velilerin Avukatları Abdulgani Orhan ise, açılan davaya tepkisini, "AK Parti iktidarının Türkiye`de dindar bir gençlik oluşturmayı düşündüğü ve başörtüsünün İslam inancının bir gereği ve temel haklardan olduğunun kamuoyu önünde büyük kabul gördüğü bir dönemde; bir ilçe emniyeti ve milli eğitim müdürlüğünün elele vererek başörtüsünü yasakmış gibi gösterip anayasal bir hak olan eğitim hakkını engellemeleri ve öğrenci velilerini de yıldırmak için mahkemelik etmeleri `Acaba Hükümetin olumlu adımlarına rağmen hala birileri derin ve kirli hesapların mı peşindeler?` sorusunu akla getiriyor" sözleriyle dile getirdi.
 
Öte yandan aynı gerekçelerle hakkında dava açılan öğrenci velisi Mehmet Polat`a, başörtülü olarak okumak isteyen kızı Senanur Bodur`a destek verdiği için geçen hafta 6 ay hapis cezası verilmişti. (Hasan Şenol - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir