• DOLAR 32.69
  • EURO 35.441
  • ALTIN 2478.076
  • ...
HÜDA PAR: Polisin orantısız güç kullanımı kabul edilecek bir tutum değildir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Adıyaman İl Başkanı Ali Çelik, Adıyaman'da düzenlenen tütün eylemi karşısında polisin takındığı tavrı kınayan bir açıklama yayımladı.

Çiftçilere yönelik polisin sergilediği tavrı "orantısız güç kullanımı" şeklinde niteleyen Çelik, çiftçilere "provokasyona gelinmemeli" çağrısında bulundu.

Makaron veya yaprak sigara kâğıdına, ticari amaçla sarmalık kıyılmış tütün doldurarak satanlara, 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası öngören yasa tasarısının meclisten geçmesi nedeniyle tütün ekicisinin tepkisini, yürüyüş yaparak ortaya koymaya çalıştığını belirten Çelik, "Tepkisini bu şekilde ortaya koyan tütün üreticilerine bu soğuk havada su ile müdahale etmek ve gerginliğin daha da artmasına sebep olmak, sükûnet ortamı temin etmekle mükellef olan polise yakışmamıştır.  TOMA'lar ile müdahale bugüne kadar şehrimizde yaşanmış bir durum değildir. Adıyaman halkı, kolay kolay provokasyona gelecek bir halk da değildir. Evet, belki bu gibi toplumsal olaylarda provokatörlük yapmak isteyenler olacaktır. Ancak herhangi bir olay veya kargaşa çıkarma amacı olmayan çiftçilerimizin de aynı kategoride değerlendirilerek ve güç kullanarak müdahale edilmiş olması ilimiz adına ve çitçilerimiz adına son derece üzücü olmuştur." dedi.

"Adıyaman çiftçisine yapılan uygulama çok manidardır"

Çelik, Adıyaman'da çiftçiye karşı sergilenen tavrın manidar olduğunu söyleyerek, "Aklımıza Gezi Olayları provokatörleri geliyor. Takdir edersiniz ki o günkü provokatörlerin birçoğu polisin içerisindendi." diye ekledi.

Adıyamanlı tütün üreticisi çiftçilere de seslenen Çelik, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Gönül isterdi ki, çiftçi kardeşlerimiz haklarını yasal yolları kullanarak, valiliğin önüne kadar yürüyüp orada kendi aralarında seçmiş oldukları temsilciler ile birlikte Vali Bey ile görüşüp dertlerini anlatsalardı. Hatta dışardaki çiftçi kardeşlerimize valilik tarafından bir çay ikram edilip, dertlerinin Ankara'ya iletileceğini, çözüm merciinin Ankara olduğunu, bu taleplerini Cumhurbaşkanına, Başbakana iletip, halkla birlikte hareket etselerdi. Ancak karanlık kimi kişiler tarafından bu ortamın sağlanmasının önüne geçildi. Öncelikle belirtmek isterim ki, polisin sıradan, hak talebi doğrultusunda düzenlenmiş böylesi bir eylemi provoke etmek anlamına gelecek orantısız güç kullanımı kabul edilecek bir tutum değildir. Çiftçi kardeşlerimiz, provoke edilen haklı eylemlerinde kendilerini haksız çıkarmak için çabalayanların oyunlarına gelmemelidirler."

"Şer odaklarının ekmeğine yağ sürmeyelim"

Türkiye üzerinde oynan oyunlara dikkat çeken Çelik, bu konuda tüm halkı duyarlı olmaya çağırarak "Ülkemizin Küresel anlamda dar boğazdan geçtiği, tüm şer odaklarının karşısında saf bağladığı bir zamanda, içeride de halk ile devleti karşı karsıya getirecek uygulamalar, ancak ve ancak şer odaklarının ekmeğine yağ sürmek olur; memleketi felakete sürüklemek olur. Vali Bey'in böyle bir durumda halkın önüne çıkıp sorunlarını dinlemeleri gerekirdi. Huzur ve Barış kenti olan Adıyaman'ımız daha önce böyle bir olay ile karşılaşmamıştı. Temennimiz odur ki, çiftçi kardeşlerimizin sorunlarının çözülmesi ve bir daha böyle gerginlikler yaşanmamasıdır." şeklinde açıklamasını sonlandırdı. (Cemil Özdaş- İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir