• DOLAR 32.587
  • EURO 35.028
  • ALTIN 2461.135
  • ...
Ilıcak Sivas Katliamını Kime İhale Etti!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Dört Bir Taraf`ta Sivas katliamı tartışmasına Nazlı Ilıcak`ın Aziz Nesin tepkisi damga vurdu. Ilıcak, katliamın gerçekleştiği koşulların görmezden gelindiğini söyleyerek Aziz Nesin`in sözlerinin kitleyi tahrik ettiğini savundu.
 
Nazlı Ilıcak, Sivas davasındaki zaman aşımı kararıyla muhafazakar aydınları ve tabanı sorgulayan tartışmaları hatırlattıktan sonra `bazı gerçekler unutuluyor, olayın hangi şartlarda geliştiği anlatılmıyor. Müslümanlar hedef gösteriliyor...` dedi. Ilıcak, Aziz Nesin`in din karşıtı sözlerinin kitleyi tahrik ettiğini ve olayların bu sebeple çıktığını ileri sürerken Hürriyet gazetesini şahit gösterdi. Hürriyet`in katliamdan sonra attığı manşeti gösteren Ilıcak, `Nesin`in Sivas`taki sorumluluğu unutturulmak isteniyor` dedi. Hürriyet`in katliamı Aziz Nesin`e ihale eden "Sivas`ta Aziz Nesin isyanı" manşetini gösteren Ilıcak, bu başlığı olayların gerçekliğini yansıttığını iddia etti.
 
`Dine hakaret etmek zaten ceza kanunumuzda da suç sayılmaktadır` diyen Ilıcak, Aziz Nesin`in sözlerinin suç olduğunu vurguladıktan sonra "ama tabii bunun karşılığı da bu olmalıdır şeklinde anlaşılmak istemem...` dedi.
 
Gazeteciler.com

Bu haberler de ilginizi çekebilir