• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`Yaşlılarımız, Milletimizin Onurudur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL- Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Buyankara, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.
 
"Devleti halka hizmet etme aracı olarak gören hükümetler, bir sınıf ve kesimin değil, bütün vatandaşlarımızın refah ve mutluluğunu sağlayacak sosyal politikalar yürütmeyi, bu bağlamda yoksullar, bakıma muhtaç yaşlılar, çocuklar ve işsizler için özel programlar oluşturmayı, zor durumdaki vatandaşlarımıza, terk edilmiş ve kimsesizlik duygusu yaşatmamayı hedeflemelidir" diyen Buyankara, şunları kaydetti:
 
"Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak, insanımızın değer yargıları arasında var olan yaşlıya sevgi, dayanışma ve saygı yaklaşımını, değişen toplum yapısı içinde ve bilimin ışığında profesyonelce hizmet alanlarına taşıyarak yaşlı vatandaşlarımıza götürülecek hizmetlerin kalitesini ve çeşitliliğini artırmaya yönelik çalışmaları sürdürmek ve Devletimizin sağladığı imkânlar ve sunduğu hizmetlerin her geçen gün daha mükemmel hale getirilmesini sağlamak öncelikli hedefimizdir. Yaşlılarımız, geçmişimizi geleceğe taşıyan, yarınlarımızı kuran millet olma bilincinin tarih sayfalarını dolduran çınarlarımız, kültür ve medeniyetimizin en değerli taşlarıyla süslenmiş baş tacımızdırlar."
 
Yaşlıların milletin onuru olduğunu söyleyen Buyankara, "Milli kültürümüzü ve toplumsal değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan hayatımızın en kıymetli değerleridirler. Kendi varlığımız ve çocuklarımızın geleceği ne kadar önemliyse, yaşlılarımız da bizim için o kadar önemlidir. Genç nesillere aile yapımızın korunması için, en değerli varlıklarımız olan baş tacımız yaşlılarımıza saygının ve onlara öf bile denemeyeceğinin öğretilmesi en büyük görevlerimiz arasındadır. Onlara göstereceğimiz ilgi ve şefkat, hayata güvenle bakmamızı sağlayacak ve gelecek kaygılarımızı azaltacaktır. Unutmamalıyız ki bir gün bizler de onların yerlerini alacağız. Yaşlılarımızı yalnızca bu hafta değil her zaman onları hatırlayarak, yalnız olmadıklarını hissettirmeliyiz. Yaşlılarımızın hayatlarını kolaylaştırmak, kimseye muhtaç olmadan huzurlu ve mutlu bir ömür sürmelerini sağlamak, sosyal devlet olmanın gereği olarak devletimizin öncelikli görevlileri arasındadır. Bu duygularla tüm büyüklerimizin "Yaşlılar Haftası"nı kutluyor, her birine ayrı ayrı mutlu ve huzur dolu güzel günler temenni ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" diye konuştu.

(Furkan Bingöl-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir