• DOLAR 32.501
  • EURO 34.923
  • ALTIN 2422.894
  • ...
İran`daki depremde yaklaşık 4 bin kişi hayatını kaybetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Davet Islah Cemaati yetkililerinden Mamoste Ahmet Behrami, Irak ve İran Kürdistan bölgelerinde meydana gelen 7,3 şiddetindeki depremde binlerce kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Hayatını kaybedenler hakkında resmi rakamlar dışında bölgeden çelişkili bilgiler gelmeye devam ediyor.

İslam Âlimler Birliği Kâtibi ve Kürdistan Mütercimi Abdülaziz Selimi ise yaptığı açıklamada, depremde hayatını kaybedenlerin bin 200 dolaylarında olduğunu yaralıların da yaklaşık 5 bin kişi olduğunu söyledi.

Kamuoyuna yansıyan rakamların gerçeği yansıtmadığı belirten bölge halkı, tahribatın ve ölümlerin resmi açıklamaların çok üzerinde olduğunu dile getiriyor.

İran Kürdistanı`ndaki depremin ardında yapılan resmi açıklamada, 530 kişinin hayatını kaybettiği ve 7 bin 500 kişinin ise yaralandığı kamuoyuyla paylaşılmıştı.

Yaşanan can kaybı, yaralanma ve tahribatla ilgili İLKHA`ya açıklamada bulunan Davet Islah Cemaati yetkililerinden Mamoste Ahmet Behrami, yaklaşık 4 bin kişinin hayatını kaybettiğini, 10 binden fazla da yaralının olduğunu ifade etti.

Behrami, “Cavanrut`tan Serpol Zehab`a kadar olan 150 kilometrelik alanda, 50 bin ev, 70 cami ve 70 medrese tahrip olmuştur. Yaklaşık 4 bin kişi hayatını kaybetti, 10 bin kişi de yaralıdır. Mal kaybı yaşanmakla beraber çok sayıda hayvan da enkazın altında telef oldu.” dedi. (M. Sait Çelik, Şükrü Tontaş - İLKHA

 
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir