• DOLAR 32.586
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2458.575
  • ...
Hac ve umre değerlendirme toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın katılımıyla "2017 Yılı Hac ve Umre Değerlendirme Toplantısı" gerçekleştirildi.

Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Haymana'da düzenlenen değerlendirme toplantısı 2 gün boyunca devam etti.

Hac ve umre organizasyonunda verimliliği artırmak amacıyla düzenlenen toplantının kapanış oturumunda bir konuşma yapan Erbaş, bu toplantının son derece önemli olduğunu söyledi.

Bu yıl hac ve umre hizmetlerinin her bir kademesinde görev yapan bütün personele teşekkür eden Erbaş, "Diyanet'in hac ve umre organizasyonunun her yıl bir önceki yıldan daha kaliteli, daha disiplinli, daha verimli bir organizasyon olduğuna şahit oluyoruz." dedi.

Toplantıda yapılan müzakerelerin önemine dikkat çeken Erbaş, şunları söyledi: "Hacılarımızı daha çok nasıl memnun edebiliriz, onların ibadetlerini nasıl daha rahat yapmalarını sağlayabiliriz, haccı onlar için nasıl bir eğitime dönüştürebiliriz? Bütün bunları müzakere etmenin faydasını bir sonraki yıl görüyoruz."

Kudüs üzerinden gerçekleştirilen umre organizasyonlarına değinen Erbaş, Filistin Büyükelçisinin kendisine, "Kudüs'e daha çok gelin, özellikle Türk milletinin Kudüs'te görünmesi bizi her açıdan daha iyi noktalara getiriyor." dediğini ifade etti. Erbaş, "Biz onların bu beklentisini yerine getirmeliyiz. Çünkü Kudüs bin dört yüzyıllık medeniyetimizin en önemli şehirlerinden birisidir. Kudüs, Mekke ve Medine'den sonra Hz. Peygamber'in ziyaret edilmeye değer mescitlerden birisi olarak ifade ettiği önemli bir mabet ve ziyaret yeridir.  Kudüs'ün hem İslam tarihindeki hem de şu andaki durumunu dikkate alarak, buna önem vermeliyiz." şeklinde konuştu.

Toplantıya; Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Ekrem Keleş, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Enver Günenç, Diyanet İşleri Başkanlığı üst düzey yöneticileri, 2017 yılında hac organizasyonunda görev yapan ekip başkanları, kafile başkanları ve irşat görevlileri katıldı. (İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir