• DOLAR 32.45
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2441.104
  • ...
Hava durumu nasıl olacak?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre, Türkiye genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Bayburt ve Gümüşhane çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının, yağış alan yerlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde değişmeyeceği bekleniyor.

Kuvvetli yağış uyarısı!

Yağışların; Antalya'nın doğu ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2), Marmara, Kıyı Eğe, Batı Karadeniz'in batısı, Antalya, Adana, Hatay, Osmaniye, Mersin, Konya, Karaman, Kırşehir, Kırıkkale, Çorum, Hakkari ve Bitlis'te kuvvetli (21-50 kg/sa) olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, yıldırım ve hortum riski) dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra Bilecik ve Bursa'da karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, sabah saatlerinde Trakya'da, zamanla bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar kıyı kesimlerinde kuvvetli olmak üzere yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

Akdeniz: Çok bulutlu, Antalya'nın doğu kıyılarında çok kuvvetli, Antalya, Adana, Mersin, Osmaniye ve Hatay'da kuvvetli olmak üzere bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinden sonra Toroslar mevkii ve Isparta Burdur çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı, yer yer çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Konya, Karaman, Kırşehir ve Kırıkkale çevrelerinde kuvvetli olmak üzere bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, gece saatlerinden itibaren yer yer karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, sabah Zonguldak, Düzce, Bartın ile öğle saatlerinden itibaren bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinden itibaren Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Karabük çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı, yer yer çok bulutlu, Samsun, Amasya, Çorum ile gece saatlerinde iç kesimleri aralıklı yağmur, gece saatlerinde Çorum çevrelerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinde Hakkari ve Bitlis çevrelerinde yoğun olmak üzere genellikle yağmur, kuzeydoğu kesimler ile Ağrı, Van ve Hakkari çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, Mardin dışında bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 20°C

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur, gece saatlerinden sonra karla karışık yağmurlu 12°C

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 15°C

Erzurum: Parçalı, zamanla çok bulutlu, aralıklı yağmur, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı 7°C

İstanbul: Çok bulutlu, il genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah Avrupa yakasında, öğle saatlerinde il genelinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 13°C

Manisa: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 14°C

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 20°C

Zonguldak: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 12°C (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir