• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
9 Eylül Üniversitesinde Mescid Kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) öğrencileri, 50 bin öğrencinin eğitim gördüğü üniversite yerleşkesinde ibadetlerini yerine getirebilecekleri bir mescit olmaması üzerine imza kampanyası başlattı.

Öğrenci numaralarının da bulunduğu dilekçe örnekleri, kısa sürede 980`e ulaştı. Haklı taleplerini üniversite yönetimine sunan öğrenciler, mescit olmadığı için ibadetlerini yerine getirmekte güçlükler çektiklerini, bu sebeple Tınaztepe Yerleşkesi içinde Diyanet İşleri Başkanlığı`nın kontrolünde bir mescit açılmasını istedi.

Yerleşkede yaklaşık 17 bin öğrencinin eğitim gördüğü öğrenilirken konferans salonları, anfi tiyatro, sağlık hizmetleri, merkez kütüphane gibi birçok alan bulunduğu, bunların 50 bine yakın öğrencinin ortak kullanım alanları olduğu bildirildi.

Rektörlüğe verilen dilekçede şu ifadelere yer verildi: "Ben Dokuz Eylül Üniversitesinin ... numaralı öğrencisiyim. Üniversitemizin merkez kütüphanesi, spor salonu, mediko ve bazı bölümlerin derslikleri Tınaztepe Yerleşkesi`nde bulunmaktadır. Tınaztepe Yerleşkesi`nde bir ibadethane olmaması sebebiyle inancımın gerektirdiği vazifeleri yerine getiremiyorum. En yakın ibadethane ile yerleşke arasında uzak mesafe olduğu için derslerime yetişemiyorum. Devamsızlıktan kalma veya derslere geç gitme durumuyla karşılaşıyorum. Bu sebeplerden dolayı Tınaztepe Yerleşkesi`nde belirlenecek uygun bir yere mescit yapılmasını talep ediyorum. Gereğinin yapılmasını arz ederim."

Bu haberler de ilginizi çekebilir