• DOLAR 32.469
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2435.94
  • ...
Elektronik bilet Van`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Halk Eğitim Merkezinin önünde düzenlenen tanıtım programı ile kentteki toplu taşıma araçları bugün resmen akıllı bilet dönemine geçmiş oldu.

Programda konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, ulaşım sisteminde tam bir modernizasyon yaptıklarını söyledi.

Zorluoğlu, "Bugün elektronik bilet uygulamasına geçiyoruz. Halk otobüslerimiz ve belediye otobüslerimizde 'Belvan Kart' kullanılacak. Otobüslerimizde şoförden bilet satın alma devri bitmiştir. Van Büyükşehir Belediyesi artık modern ve teknolojik imkânları da sonuna kadar kullanarak, ulaşım sisteminde tam bir modernizasyon yapıyor ve elektronik akıllı bilet ile birlikte akıllı durak uygulamasına da geçiyoruz. Bunun tabi çok çeşitli faydaları var. En başta zaman meselesi, otobüse bindiğinizde şoförden bilet alma falan zaman kaybına neden oluyordu. Şimdi ise vatandaşımız kartını otobüsteki sisteme okutacak ve yerine geçmiş olacak. Zaman dışında da bunun birçok faydası var. En önemli faydalarından bir tanesi de belediyeye yol gösterecek. Kaç tane yolcu ne zaman, hangi durakta biniyor? Yoğunluk nerede ve hangi saatlerde oluyor? Bizler de ona göre otobüslerimizin güzergâhlarını belirleyeceğiz. Saatlerini değiştireceğiz. İnşallah akıllı durak uygulaması ile de artık vatandaşlarımız hangi otobüs nereye, hangi saatte gelecek, dakikası dakikasına öğrenerek ulaşım hizmeti almış olacak." dedi.

"İran'dan Van'a 500 bine yakın turist geldi"

Van'ın turizm durumuna değinen Zorluoğlu, şunları söyledi: "Bu yıl sadece İran'dan Van'a 500 bine yakın turist geldi. Huzuru olmayan, kendini güvende hissetmeyen insanların buraya gelmesi mümkün değil. Dışarıdan gelen bu insanların Van'ın ekonomisine yaptığı katkı hepinizin malumudur. Sadece ticarete değil, dinlenme ve eğlenme sektörüne de çok önemli katkılar yaptılar."

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık'la birlikte Tekstil Kent'i ziyaret ettiklerini hatırlatan Zorluoğlu, "Orada adeta bir fabrikalar silsilesi kurmuşuz. Şu anda bin 500 tane gencimiz orada istihdam ediliyor. Altyapısını tamamladık. İnşallah önümüzdeki yazın başı itibarıyla orada istihdam edilen insan sayısı 2 bin 500-3 binlere çıkacak. Yine OSB içerisinde az önce bahsettiğim yatırımlarla Van'da inşallah istihdam sorununa, işsizlik sorununa önemli bir çözüm getirmiş oluyoruz." ifadelerini kullandı.

Elektronik bilet uygulamasıyla ilgili teknik bilgi sunan Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın ise "Van ilimizde 94 büyükşehir belediye otobüsü, 104 belediye denetiminde halk otobüsü, ortalama 500 personelle merkezde 70, hatta günde ortalama 250 bin kişi taşınmaktadır. Ayrıca 268 minibüs toplu ulaşımda hizmet yapmaktadır. Yani bütün hatları topladığımız zaman bir günde dünya çevresinin bir buçuk katı uzunluğunda seyahat gerçekleştirilmektedir. Temmuz ayı başında ihale sürecini başlattığımız, bugün bütün araçlara bilet okuma sistemi yerleştirip banka ve elektronik altyapısıyla hazır hale getirdiğimiz bu sistem hayırlı olsun. Ayrıca akıllı durak, kamera sistemi, otomatik kart yükleme ve araç takip sistemi yılsonuna kadar hizmete girecektir." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kendine ait Belvan Kart'la otobüse binen Vali Zorluoğlu, bir süre otobüsle yolculuk yaptı. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir