• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Depremin ardından Derbendihan Barajında büyük tehlike
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Irak Kürdistanı Bölgesel Yönetimi Ziraat ve Su Kaynakları Bakanı Abdulsettar Mecid, yaptığı yazılı açıklamada, Süleymaniye'deki barajda hasar meydana geldiğini, zararın boyutlarının tespiti için çalışma başlatıldığını bildirdi.

Mecid, zararın tespiti ve olası bir felaketin önüne geçilmesi için özellikle baraj zemininde incelemelerin yapılacağını belirterek, evleri baraja yakın olanlara can güvenlikleri için bölgeden uzaklaşmaları çağrısında bulundu.

Depremin ardından baraja yakın yerleşim yerlerinin boşatılmasını isteyen Mühendis Ebu Bekir, barajda oluşan hasara dikkat çekerek, önlem alınması gerektiğini ifade ederek, şöyle konuştu: "Meydana gelen depremin şiddeti 7.2'dir. Deprem çok şiddetli olduğu için barajın sol tarafında bulunan su kapısı yaklaşık 30 santimetre çöktü. Barajın içerisinde oluşan çatlak ise yaklaşık 2 metre derinliğindedir. Bunlar bizim gördüklerimiz ama barajın altında tam olarak ne olduğunu bilmiyoruz. Önlem alınmadığı takdirde bir yağmurun yağmasıyla barajda taşma olabilir."

Süleymaniye Valisi Ömer Ahmet'in bölgeye gelerek incelemelerde bulunduğunu söyleyen Ebu Bekir, Valinin gerekli önlemlerin alınması için çalışma başlatacaklarını belirtti.  

Ebu Bekir, son olarak, evleri baraj çevresine yakın olan vatandaşların bölgeden uzaklaşmalarını istedi. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir