• DOLAR 32.557
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2458.845
  • ...
34 kişi hayatını kaybetti!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

Amerika Birleşik Devletleri Jeoloji Araştırmaları Kurumu'nun (USGS) verilerine göre, Irak Kürdistanı  Süleymaniye kentinde, saat 21.20'de 7.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Depremden, İran, Türkiye, Lübnan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Ermenistan ve Gürcistan'ın etkilendiği belirtildi. Irak ve İran'da ilk belirlemelere göre, 34 kişinin hayatını kaybettiği, 200'den fazla kişinin de yaralandığı belirtildi.

Irak Kürdistanı Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, 4 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi. Süleymaniye İl Sağlık Müdürü Mirhan Muhammed, depremde Süleymaniye'nin Derbendihan ilçesinde ilk belirlemelere göre, 50 kişinin yaralandığı bilgisini verdi.

Muhammed, yaralıların ilçe ve Süleymaniye kent merkezindeki hastanelere kaldırıldığını kaydetti.

Amerika Birleşik Devletleri Jeoloji Araştırmaları Kurumu'nun (USGS) tarafından yapılan ilk açıklamalarda depremin büyüklüğünün 7.2 olduğu açıklansa da daha sonra 7.3'e olduğunu yazdı.

Depremin merkez üssünün Süleymaniye'nin 103 kilometre uzağında olduğu kaydedildi.

İran devlet televizyonu depremin şiddetini 7.4 olduğunu açıkladı. İran Kirmanşah'ta en az 30 kişinin hayatını kaybettiği 200 kişinin yaralandığını bildirildi.

Süleymaniye, Kerkük, Erbil ve Bağdat'ta da çok şiddetli hissedilen deprem Türkiye'nin Güneydoğu'sunda da hissedildi. Kısa süre tedirgin olan bazı vatandaşların evlerinden çıktığı belirtildi.

Derbendihan Barajı Tehlikede

Derbendihan Barajı Müdürü Rahman Gani ise depremin şiddetinden dolayı baraj çevresindeki dağlardan büyük kaya parçalarının düştüğünü, barajın da zarar görmüş olabileceğini söyledi.

Süleymaniye Valisi Ömer Ahmed Emin, yaptığı yazılı açıklamada, depremden dolayı yarın vilayet sınırları içerisinde mesainin yapılmayacağını belirtti.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir