Budak: PTT, KPSS kapsamından çıkarılmalı
Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Budak, "PTT`ye alımlarda KPSS`nin kalkması lazım. PTT, 1 milyar TL ciroya ulaşmış olan devasa bir şirket. Bu şirketin çok daha büyümesi, içerideki liyakatlı çalışanlarla sağlanır." dedi.
ANKARA - (AA) Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası (Birlik Haber-Sen) Genel Başkanı Ömer Budak, PTT'nin 2005'ten itibaren büyük bir atılım içine girdiğini, buna bağlı olarak personel ihtiyacının günden güne arttığını ifade etti.
Türkiye genelinde hizmet veren, şu an 40 bin kişinin çalıştığı PTT'de 100 bin çalışanın olması gerektiğini kaydeden Ömer Budak, "Bir kişi, iki-üç kişinin işini yapıyor. Bir gişe memuru 300'e yakın işlem yapıyor, posta dağıtıcısı dört-beş mahalleye birden bakıyor. Burada insanüstü bir gayret var. Bu nedenle PTT'ye en kısa zamanda alımların başlaması lazım." dedi.
"PTT AŞ'ye alımlarda KPSS kalkmalı"
Budak, PTT AŞ'nin anonim şirkete dönüştürülen bazı kurumlar gibi işe alımlarda kendi sınavını yapması gerektiğini belirtti.
PTT'nin, Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS) kapsamından çıkarılması gerektiğini kaydeden Ömer Budak, alımların liyakata dayalı mülakatla yapılabileceğini söyledi.
İşe alınacak personelin KPSS'den yüksek puan almasının işi yapabilecek nitelikte olduğunu göstermediğini kaydeden Budak, "Örneğin bir postacı KPSS'den 100 almış, fakat fiziki olarak engelleri var. Boyu 150 santimetre veya kalça çıkığı var. Bu kişi posta dağıtıcılığı yapamaz ama mülakat olmazsa KPSS'si 100 olduğu için kimse bu kişiye 'Seni almıyorum' diyemez. Onun için mülakat olmalı." diye konuştu.
Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Budak, PTT'nin ciddi oranda kar eden bir şirket haline geldiğini ve 1 milyar lira ciroya ulaştığını belirterek, "Bu şirketin çok daha büyümesi, dünyadaki şirketlerle yarışması, içerideki liyakatlı çalışanlarla sağlanır. Onun için kurum yöneticisi, başarılı çalışanı tespit edip işin başına getirecek, başarısı doğrultusunda görev verecek, başarısız olursa görevden alacak. Şu an PTT'de bu sistem yok. Her şey sınavla." değerlendirmesinde bulundu.