• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Sol`un öğrenciye yardım düşmanlığı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustafa Karakaş / doğruhaber

Gençlik ve Spor Bakanlığı`na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu, Bakanlar Kurulu tarafından vergi muafiyeti tanınan vakıf ve kamu yararına çalışan derneklere ait yükseköğretim yurtlarına “beslenme ve barınma” yardımına ilişkin yönetmelik yayımladı. Sol kesim bu yönetmelikte geçen “vakıf” ibaresinden pek hoşlanmamış olacak ki hemen eleştiri oklarını düzenlemeye yönelttiler.

DİLEKÇE İLE BAŞVURMAK GEREK

Bakanlığın yeni yönetmeliği ile beslenme ve barınma yardımı almak isteyen vakıf ve dernekler, derneğin kamu yararına çalıştığına ve yardımdan faydalanmak istediklerine yönelik dilekçe ile yapacakları başvurunun ardından bu yardımdan yararlanabilecek. Yardımlar öğrenci adına vakıf veya derneklere KYK bütçesinden ödenecek. Ancak yardım için tek kriter kamu yararı olmayacak. Başvurunun ardından yapılacak değerlendirme kapsamında KHK yurtlarının bulunmadığı veya yeterli olmadığı yerlerde yurtları bulunan vakıf ve derneklere öncelik verilecek.

SOL DİNİ OLAN HERŞEYE KARŞI

Sol/Kemalist kesimin şiddetle eleştirdiği ve dini vakıflara bütçe ayrılıyor şeklinde nitelendirdiği yeni uygulama ile Kredi ve Yurtlar Kurumu`nun yeni yönetmeliğiyle artık vakıflara öğrenci başına yardımda bulunabilecek.

MEDRESELER DE BU HAKTAN YARARLANSIN!

Sosyal devlet olma ilkesinin bir gereği olan bu yenilikler öğrenci yararına bir uygulama iken buna karşı çıkmak sadece ideolojik hamaset ile açıklanabilir.

Kamuoyu  Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından da bu uygulamanın bir benzerinin hayata geçirilmesini bekliyor. Hafızlık/ Arapça eğitimi için  medrese yurtlarında kalan öğrencilerin de benzer bir yönetmelikle bu haklardan faydalanması eğitime büyük bir katkı sağlayacaktır.

Özellikle orta ve küçük yerleşim yerlerinde hafızlık eğitimi için çabalayan küçük yaştaki çocukların ve ailelerinin yaşadığı en büyük sorun ekonomik yetersizlikler... Hafızlık eğitimi alan öğrencinin  barınma ve beslenme giderlerinin devlet tarafından karşılanması dindar nesil yetiştirme çabasında olan tüm vakıf ve STK`ların yükünü bir nebze daha hafifletecektir.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir