• DOLAR 32.495
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2441.303
  • ...
Gaziantep`te organ bağışı programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te İl Sağlık Müdürlüğü tarafından "3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası" kapsamında bir program düzenlendi.  Programda organ bağışının önemi vurgulanarak nakil bekleyen hastaların yaşadığı zorluklar dile getirildi. 

İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Sağlığı Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Mesut Mahsereci, programda organ bağışının önemi ile bir sunumları ile gerçekleştirdi.

Böbrek nakli olan biri olarak kendisinin bu süreci birebir yaşadığını belirten Mahsereci, nakil bekleyen hastaların her güne yeni bir umutla uyandıklarını ve bağış sayısının yetersizliği nedeniyle bu umutların her geçen gün biraz daha bittiğini söyleyerek umuda çağrıda bulundu.

On sekiz yaşını doldurmuş ve doğru ile yanlışı ayırabilme yeteneğine sahip bütün herkesin organlarını bağışlayabileceğini belirten Mahsereci, toplum olarak herkesin bu konuda duyarlı olması gerektiğini ve herkesin bir gün organa ihtiyacı olabileceğini vurguladı.

Organ bağışının tüm yönleriyle anlatıldığı seminer sonunda bağışta bulunmak isteyenlerden Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından bağış alındı.

Öte yandan, hafta boyunca toplumda olumlu davranış değişikliği yaratarak farkındalık oluşturmak ve organ bağışı sayılarını arttırmak için Sağlık Müdürlüğü tarafından vatandaşların yoğunlukta olduğu meydanlarda ve alışveriş merkezlerinde stant açılarak bilgilendirme faaliyetlerinde bulunularak ve camilerde organ bağışı ile ilgili hutbelerin verilmesi sağlandı. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir