• DOLAR 32.44
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2441.494
  • ...
Rapor oranı düşürülen engelliden tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde daha önce kendisine yüzde 85 oranında rapor verilen Ahmet Sar isimli engelli, rapor oranının yüzde 41'e düşürüldüğünü belirterek duruma tepki gösterdi. Sar, mağdur edildiğini belirterek durumun düzeltilmesini istedi.

Başkasının yardımı olmadan yürüyemediğini söyleyen Sar, 9 yaşına kadar hiç yürüyemediğinin, daha sonra ise parmak uçlarına basarak biraz yürümeye başladığını aktardı.

Sar, "1987 yılında Şanlıurfa Devlet Hastanesi'nde yüzde 85 engelli raporu aldım. 2013'te ise engeli aracı almak için Viranşehir Devlet Hastanesine müracaata bulundum. Hastane doktorları, engelli araç vereceği yerine raporumu yüzde 18 düşürerek, 'sağlamsın, yürüyebilirsin!' diyerek rapor verdiler. Ben başkasının yardımı olmadan yürüyemiyorum. Bir seferinde yürümeye çalıştım ve düştüm. Ayağım kırıldı ve hâlâ platin içindedir. 2014'te tekrar Viranşehir Devlet Hastanesinde heyete başvurarak yüzde 62 raporu üç yıllığına aldım. En son 2017'de Şanlıurfa Viranşehir Devlet hastanesi'nde raporumun yenilenmesi amacıyla müracaata bulundum. Burada da yüzde 41 oranla iki yıllığına rapor verdiler. Benim raporum ömür boyu olmasına rağmen bana sürekli 'sağlam' raporu vererek beni mağdur ediyorlar. Şu an aldığım sonuca göre benim sol kulağımda yüzde 38 kaybım var. Her hangi bir iş yapamıyorum. 5 kilo ağırlık bile kaldıramıyorum. Güvenilir bir heyet istiyorum." dedi.

Engelli olması nedeniyle bir iş yapamadığını ve ailesinin geçiminin 3 ayda bir aldığı engelli maaşla yaptığını aktaran Sar, "Devletimin bana sahip çıkmasını ve raporun düzelmesini istiyorum. Yetkililerin bu soruna el atıp ilgilenmelerini istiyorum." çağrısında bulundu. (Sabri Acet- İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir