• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Suriyeli bebekler için aşı kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te 0-59 ay arasındaki Suriyeli çocuklara yönelik "Eksik Aşı Tamamlama ve Aşı Hızlandırma Çalışmaları" kapsamında yürütülen aşı kampanyasının 3'üncü tur uygulaması yapılıyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan kampanya kapsamında Gaziantep'te bulunan, hedef kitle olarak belirlenen 0-59 ay arasındaki çocuklar taramadan geçirilerek aşıları yapılacağı belirtildi.

Kent genelinde 1-17 Kasım tarihleri arasında yapılacak aşı kampanyasıyla, hassas yaş gruplarına aşıyla önlenebilir hastalıklara yakalanmadan önce ulaşıp onları bağışık hale getirerek, bu türden hastalıklara yakalanmaları ve bunlardan doğabilecek sakatlık ve ölümleri önlenebilmesi hedefleniyor.

Bakanlık tarafından bugün itibariyle Suriyeli çocuklara verem, difteri, tetanoz, boğmaca, çocuk felci, hib menenjiti, zatürre, kızamık, kızamıkçık, kabakulak, suçiçeği, mikrobik sarılık (hepatit B, hepatit A) olmak üzere toplamda 13 hastalığa karşı aşı yapılıyor.

Konuyla ilgili Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ilk etapta kızamık ve kızamıkçık, kabakulak, beşli karma ve hepatit-B'nin uygulanacağı programda, ellerinde aşı kartı olan veya Toplum Sağlığı Merkezleri ile kamplarda kayıtları bulunan çocukların kayıtları kontrol edilerek eksiklerinin tamamlanacağı bildirildi.

Aşısız oldukları saptananların aşılanmalarına başlanacak. 13 gün boyunca sürecek aşılama çalışmaları, aşı istasyonları, gezici ekipler, Aile Sağlığı Merkezleri, Toplum Sağlığı Merkezleri aracılığıyla yapılacak. (İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir