• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
"Bu sınavla çocuklarımızın Kur`an`ı okuma ve anlama çabaları destekleniyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kur'an Nesli Platformu tarafından Şanlıurfa'nın da arasında bulunduğu 46 il ve 100'ün üzerinde merkezde umre ödüllü "Kur'an Nesline Kur'an Pınarı" meal sınavı düzenlendi.

Sınava katkıda bulunan okul idarecileri, duygu ve düşüncelerini paylaşarak, bu gibi sınavların devamlı yapılması gerektiğini belirttiler.

Hattat Behçet Arabi İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ahmet Ergün, okullarında 100 öğrencinin sınava girdiğini söyledi.

Öğrencilerin sınava çok güzel hazırlandıklarını ve bu sınavlara teveccühün olduğunu belirten Ergün, "Gençliğin zihin altyapılarının oluşumunda bu tür etkinlikler çok önemlidir. Bizim de buna yönelik olarak ciddi çalışmalar yapmamız gerektiğine inanıyorum. Dolayısıyla Peygamber Sevdalıları Platformunun Siyer Sınavı, Kur'an Nesli Platformunun da yapmış olduğu bu 'Kuran Nesline Kuran Pınarı' meal sınavı çok çok önemlidir ve biz de bunu önemsiyoruz. Çocukların zihinsel altyapılarında bir bilinç oluşturulduğundan dolayı bunun gibi sınavlar çok önemlidir." dedi.

Kapitalist toplumların, kendi kültürlerini ve yaşam tarzlarını Müslüman çocuklara aktarmamaları için bu sınavların daha kapsamlı ve devamlı olması gerektiğini anlatan Ergün, Müslümanların bu konuda bilinçli olmalarının önemine değindi.

Söz konusu toplumlarla mücadele içinde olunması gerektiğini vurgulayan Ergün, "Yapacağımız mücadelenin her alanda olması gerekiyor. Onun için bu konuda gerçekten bunu önemsiyoruz. Ama bu egemen güçlerin biz Müslümanlar üzerinde ne tür oyunlarının olduğunu tamamıyla kavratabilirsek bu tür sınavların ne kadar ehemmiyetli ve önemli olduğunun farkına varırız." ifadelerini kullandı.

Mimar Sinan İlkokulu Müdürü Osman Yavuz ise 342 öğrencinin okullarında sınava girdiğini bildirerek, bu tür sınavların faydalı olduğunu dile getirdi.

"Bu sınavla çocuklarımızın Kur'an'ı okuma ve anlama çabaları destekleniyor"

Böyle sınavlarla çocukların Kur'an-ı Kerim'i okuma ve anlama çabalarının desteklendiğini belirten Yavuz, "Tabiri caizse Kur'an-ı Kerim son sözdür. Toplumumuzda, İslam âleminde her şey söylenir ancak bir sorun ve mesele söz konusu olduğunda son noktayı Kur'an koyar. Bu anlamda Allah'ın kelamı olan Kur'an'ın okunması ve anlaşılması açısından bu sınavı organize eden Kur'an Nesli Platformu güzel bir iş yapmış oluyor. Özellikle yeni nesil çocuklarımızın, Kur'an'ı okuma ve anlama çabaları desteklenmiş oluyor. Okullarımızda seçmeli dersler olarak Kur'an-ı Kerim var.  Bu sınav da bu derse takviye oluyor. Özellikle Kur'an'ın meali açısından, Kur'an'ın Türkçesinin okunması ve anlaşılması açısından bu sınav çok önemli." şeklinde konuştu. (Hüseyin Sayhar, Ramazan Casuk - İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir