• DOLAR 32.459
  • EURO 34.862
  • ALTIN 2441.711
  • ...
Kartal İmam Hatip Romanya`da birinci oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BÜKREŞ

Romanya'nın başkenti Bükreş'te 10. kez düzenlenen 7 ülkeden,116 takımın 482 yarışmacısının katıldığı, Avrupa'nın en büyük robot yarışmalarından biri olan RoboChallenge Robotik Yarışması'nda Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Musa Sadık Ünal ve Abdurrahman Emirhan Ünal "TeleTouch" adlı projeleriyle "Freestyle Showcase" kategorisinde birinci oldu.

13 farklı kategorinin yer aldığı yarışmada, Meksika, İngiltere, Fransa, Polonya, Kolombiya, Kongo, Peru, Ekvator, Romanya ve Türkiye'den gelen takımlar, 3-5 Kasım tarihlerinde Bükreş Politehnica Üniversitesinde yarıştı.

Sosyal sorumluluk, ekonomiklik ve özgün tasarım koşullarının olduğu "FreeStyle" dalında, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, yazılımını ve mekanik tasarımını tamamen kendilerinin yaptığı "TeleTouch" adlı "Üç Boyutlu El Hareketleriyle Online Sistem Üzerinden Robotik El Kontrolü" projesi birinci oldu.

Profesör ve doçentlerden oluşan jüri heyetinin ilgisini çeken, danışmanlığını Ersin Ertürk'ün yaptığı proje, kimyasal araştırmalarda, uzak mesafe ameliyatlarında ve uzay çalışmalarında, insan elinin yapabildiği tüm işlemlerde kullanılmak üzere tasarlandı.

Meksika ve Ekvador'da 2018 yılında düzenlenecek robot yarışmalarından davet alan ekip, ayrıca Çin'de yapılacak robot yarışmasına da katılmayı hedefliyor.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir