• DOLAR 32.585
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2460.319
  • ...
Lübnan Başbakanı Hariri istifa etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Lübnan Başbakanı Saad Hariri, Al Arabiya televizyonunda yaptığı açıklama ile görevinde istifa ettiğini duyurdu.

Hariri, yaptığı açıklamada Lübnan'daki ortamın babasının suikasta uğradığı günlere benzediğini ve kendisinin de hayatına yönelik bir komplo kurulduğunu hissettiğini söyledi.

Hariri, istifa konuşmasında İran ve Hizbullah'a yönelik eleştiriler de yöneltti. Hariri, İran'ın Yemen, Suriye ve Irak'taki politikalarını eleştirdi.

Hizbullah'ın silah gücüyle Lübnan'da hüküm sürmeye çalıştığını savunan Hariri, İran'ın, Lübnan'daki emellerini gerçekleştirmek için Hizbullah'ı öne sürdüğünü ifade etti.

Saad Hariri kimdir?

Müstakbel Hareketi lideri Saad Hariri (47), 2005 yılında suikast sonucu hayatını kaybeden Lübnan'ın eski Başbakanı siyasetçi Refik Hariri'nin oğlu.

Lübnan halkının önemli bir kısmı ve başta Fransa olmak üzere bir çok Batılı ülke ve İsrail, Hariri cinayetinden Suriye rejimini sorumlu tutmuştu.

Babasının ölümünden sonra Müstakbel Hareketi'nin başına geçen Saad Hariri, 2009-2011 yılları arasında da başbakan olarak görev yaptı.

Hariri, siyasi kariyerinin yanı sıra babasından kalan inşaat, telekomünikasyon ve hizmet sektöründe faaliyet gösteren şirketleriyle Lübnan'ın önde gelen iş adamları arasında yer alıyor. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir