• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Öğretmenin sözleşmelisi, ücretlisi ya da vekilliği olmaz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitim-Bir-Sen Silopi ilçe teşkilatı ilçeye yeni atanan öğretmenler ile tanışma ve dayanışma faslı kapsamında İlçe Öğretmen Evi'nin konferans salonun da yemekli program tertip etti.

Burada yeni Eğitim-Bir-Sen üyelerine sendikanın kısa tanıtım filmi izletildi.  Daha sonra ilçe Başkanı Bilal Aksoy, yeni atanan öğretmenlere meslek hayatlarında başarılar dileyerek, onları tebrik etti.

Aksoy, sözleşmeli öğretmenlik kanununun tekrardan yürürlüğe konulmasının yanlış olduğunu belirterek, Milli Eğitim Bakanlığının bu soruna çözüm bulması gerektiğini söyledi. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığınca son bir hafta içerisinde öğretmene performans notu kapsamında çıkarmış olduğu yürürlüğü de reddettiğini ve Eğitim-Bir-Sen olarak bütün öğretmenlere 100 üzerinden 100 verdiklerini vurguladı.

Ardından 4B sözleşme kapsamında atamaları yapılan öğretmenlerin sıkıntılar çektiğini belirten Aksoy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanken 2011 yılında kaldırdığı bir yasayı Bakanlıkça tekrar yürürlüğe koymanın bir anlam ifade etmediğini belirtti.

"Öğretmenin sözleşmelisi, ücretlisi ya da vekilliği olmaz." diyen Aksoy, konuşmalarında şöyle konuştu:

"Öğretmenlerimiz 90'lı yıllarda buralardayken OHAL tekrar vardı. Memur veya öğretmenler, çift maaş alıyorlardı ve bu yüzden de kendilerine yatırım yaparak, altı yıl bu bölgeler de kalabiliyorlardı. Bunun da olumlu sonuçlarını ilçe ve bölge olarak görüyorduk. Bakanlık şu an kalkmış, İstanbul da görev yapan ile Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde hem özlük bakımından hem de maaş bakımından bir tutuyor. Buralar da öğretmen tutmak istiyorsanız, bunun çözümü sözleşmeli öğretmenlik değil, buradaki öğretmenlere vereceğiniz ek bir tazminat ve ek bir ödenektir."

Aksoy son bir hafta içerisinde Bakanlık tarafından çıkarılan performans değerlendirme sistemini de eleştirerek, sendika olarak bütün öğretmenlere 100 puan verdiklerini belirtti. (Ahmet Uçar - İLKHA) 













Bu haberler de ilginizi çekebilir