• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

HÜDA PAR Bitlis İl Başkanı Celal Gül ve beraberindeki heyet, yeni hal binasına taşınan esnafını ziyaret ederek, sorun ve taleplerini dinledi. Esnaf, HÜDA PAR heyetinden yeni binanın cazibeli hale geriletmesi için destek istedi.

Yeni hal binasına taşınan esnafını ziyaret ederek, esnafın sorun ve taleplerini dinleyen Gül, yeni hali binasının hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

İşlerinin olmadığından yakınan esnaf da yeni hal binasının cazibeli hale getirilmesi ve çevre illerden gelerek mahallelerde sebze ve meyve satanlara karşı önlem alınması için HÜDA PAR heyetinden destek istedi.

Yeni hal binasına taşındıklarından bu yana ilk kez HÜDA PAR'ın kendilerini ziyaret ettiklerini belirten esnaf, yapılan ziyaretlerden memnun kaldıklarını ifade ettiler.

Yapılan ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Gül, esnafın mağdur olmaması için gayret içerisinde olacaklarını belirti. Gül, "Esnafımız yeni hal binasına taşındığından dolayı bizde kendilerine hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Esnafımızı tek tek dolaşarak sorun ve taleplerini dinledik. Esnaflarımızın henüz sıkıntıları giderilmiş değil. Esnaflarımızın en büyük sıkıntısı şehirde buluna halkın yeni yapılan hal binasına gelmemesi. Kimse olmayınca da meyve ve sebzelerinin çürümesi. Yetkililerin kendilerine gereken ilgi göstermemelerinden yakınıyorlar." dedi.

Sıkıntı yaşayan esnafın kendilerine ilettikleri talepleri de dile getiren Gül, şunları söyledi: "Buraya taşınan esnafımız ulaşım zorluklarını çekiyorlar. Esnaf burada yüklü miktarda vergi verdiklerini söylediler. Fakat çarşı merkezinde, kahvelerde, lokantalarda, mahallelerde, diğer çevre illerden ve ilçelerden gelip; domates, patates ve benzeri ürünleri sattıklarından dolayı halkın buna rağbet ettiğini belirtiler. Nihayetinde bunlar vatandaşların kapılarına kadar götürüyorlar. Bundan dolayı hal esnafı da ürünlerini satamadıklarından şikâyet ediyor. Hal esnafımızda sıkı bir denetimin olmasını istiyorlar."

Ziyaretin ardında Gül, beraberindeki heyetle birlikte yeni yapılan hal binasında incelemelerde bulundu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)