• DOLAR 32.582
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2461.376
  • ...
"Esnaf, mağduriyetlerinin giderilmesi için illa eylem mi yapmalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'nın merkez Haliliye ilçesine bağlı Karşıyaka Mahallesi'nde, yağmurlu havalarda adeta çamur deryasına dönen ve esnafı mağdur eden yolda incelemelerde bulunan HÜDA PAR heyeti, esnafın sorunlarını dinledikten sonra basına açıklamalarda bulundu.

HÜDA PAR heyetine sorun ve sıkıntılarını aktaran mahalle sakinleri ve esnaf, yol ve altyapı bakımından büyük sıkıntı yaşadıklarını belirterek bir an önce yollarının asfaltlanmasını veya parke taşı döşenmesini istediler.

Esnafları dinledikten sonra açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Haliliye İlçe Başkanı Ali Durmaz, esnafın, çamur deryasına dönen yolun yapılması için eylem yapmak zorunda kaldığına dikkat çekerek, "Yetkililere sesleniyoruz! Bu halka hizmet etmek için eylem yapmalarını beklemeyin. Hizmet sizin işiniz." dedi.

Esnafın geçen hafta yaptığı eylem sonrası işlerde kısmen de olsa kıpırdanmanın olduğunu belirten Durmaz, "HÜDA PAR Haliliye İlçe Teşkilatı olarak her cuma yaptığımız esnaf ziyaretleri kapsamında bu cuma da ilçemize bağlı Karşıyaka Mahalle esnafını ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinledik. Ziyaret sırasında farklı bir manzara ile karşılaştık. Cadde bir çamur deryasına dönmüş, yollar harap durumda. Esnaf ile yaptığımız görüşmede ise bu durumun aylardır devam ettiğini, geçen hafta yaptıkları eylem sonrası biraz kıpırdanma olduğunu söylediler. Şu an ciddi manada hem iş bakımından hem de sosyal anlamda sıkıntılar yaşadıklarını aktardılar." ifadelerini kullandı.

Yaz ayında yapılması gereken yolun kışa girerken yapılmasının esnafı zor durumda bıraktığını belirten Durmaz, "Yetkililerin yaz ayında yapması gereken işi kışa denk getirmelerinden dolayı esnafımız son derece rahatsız olmuş. Yağmurlu günde bu yolun çamur deryasına döndüğünü görüyoruz. Bu anlamda biz de HÜDA PAR olarak yetkililere çağrıda bulunuyoruz. Bu halkın, bu esnafların hakkını alabilmeleri için illa ki eylem mi yapması lazım? Yol mu kesmeleri lazım? Yetkililer bu konuda biraz daha duyarlı hareket ederek halka bu hizmetleri eylem yaptırmadan vermelidirler." şeklinde konuştu. (Ramazan Casuk - İLKHA)



























Bu haberler de ilginizi çekebilir