• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
 "Bu hainlerin yargı önünden kaçmasına müsaade etmeyeceğiz "
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Memleketi Gaziantep'e gelen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu tarafından açılan "İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı"nın açılışına katıldı.

Gaziantep'te bu yıl ilk kez düzenlenen cezaevlerinde bulunan hükümlü ve tutukluların eğitim ve iyileştirme faaliyetleri kapsamında işyurtlarında üretmiş oldukları el emeği göz nuru ürünlerin tanıtımının ve satışının yapılacağı "İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı" 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda açıldı.

Fuarın açılışına katılan Bakan Gül, burada yaptığı konuşmada, FETÖ davasından yargılananların hiç bir şekilde yargı önünden kaçmasına ve cezasız kalmalarına asla müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Gül, "Terörle mücadele konusunda kararlı duruşumuz sonuna kadar devam edecektir. Hiçbir terör örgütü, bu terör örgütlerini maşa olarak kullanan içerideki ve dışarıdaki hiçbir güç Türkiye'ye diz çöktüremeyecek. Terör örgütleri ile Türkiye'ye operasyon çekmek isteyenler daima yenildiler. Bu zaferi, kurtuluş savaşında olduğu gibi 100 yıldır bu mücadeleyi veren aziz milletimiz başaracaktır. Ne yaparlarsa yapsınlar, kardeşliğimiz, kararlılığımız terörü bitirecektir." dedi.

Ceza infaz kurumlarında meslek eğitimi bakımından dünyaya model olan bir uygulamayı hep birlikte burada yaşadıklarını söyleyen Bakan Gül, "287 İş kurumu müdürlüğünde 50 binden fazla hükümlü ve tutuklu bin 700'den fazla atölye ve tesiste bin 180'den fazla iş kolunda meslek eğitimi almaktadırlar. Mesleği olanlar mesleğini sürdürebilmektedir. Mesleği olmayanlar da yeni meslekler kazanma imkânına sahip olmaktadırlar ve infazları bittikten sonra iş yeri açabilme, iş kurabilme ya da bir iş yerinde çalışabilme imkânına sahip olmaktadırlar. Bir sosyal devlet olmanın gereği anlamında çok önemli bir projeyi uygulayan, geçiren ve emeği geçenlere teşekkür etti." şeklinde konuştu.

Gaziantep'e yapılan yatırımlara da değinen Gül, Gaziantep, Nizip ve Birecik yolunun en kısa zamanda hizmete gireceği müjdesini vererek şunları söyledi:

"Gaziantep daima çalışmanın, alın terinin, istihdamın bir merkezi şehir olmuştur. Cumhurbaşkanımız, başbakanımız ve hükümetimizde Gaziantep'e her türlü desteği vermiştir, vermeye devam etmektedir. 22 milyarlık yapılan bu yatırımlar ve yine yeni başlayan Gaziantep, Nizip, Birecik yolu inşallah en kısa zamanda hizmete girecektir. Gerçekten çocukluğumdan beri birçok acı hatıralarıyla trafik kazasında kaybettiğimiz vatandaşlarımızın canıyla hatırladığımız bir karayolu çok yoğun işleyen bir karayolu tamamlanacaktır."

15 Temmuz darbe girişimini milletin iman gücüyle elinin tersiyle yittiğine de işaret eden Gül, FETÖ davasında yargılananların ise yargı önünde hesap verdiklerini belirtti.

Gül, "Bu hainlerin devletimize, milletimize ve bayrağımıza yapmış oldukları işgal girişimi ve saldırı da asla karşılıksız kalmayacaktır. Bunun takipçisi her zaman milletimiz adına biz olacağız. Hiç bir şekilde bu hainlerin yargı önünden kaçmasına ve cezasız kalmalarına asla müsaade etmeyeceğiz. Yine bunlara bakarsanız mahkemelerde tiyatro oynamaya devam ediyorlar. Tankın içerisinde suçüstü yakalanmış ve hakim soruyor, o da neredeyse suçu hakimin üzerine atacak. Tankın içerisinden çıkan sensin darbe girişiminde bulunan sensin! Bütün bunlar en adil ve hızlı bir şekilde mahkemelerimizde yargılanmaları devam ediyor." diye konuştu.

Gezi olaylarının bir FETÖ işi olduğunu, gezi sürecinde başlayan tüm meselelerin arkasında da FETÖ'nün devlet içeresine sızmış unsurlarının olduğunu belirten Gül, şöyle konuştu:

"Gezi sürecinden bu yana başlayan bu girişimlerde aslolan Türkiye'nin bekasını ortadan kaldırmaktır. Eğer Türkiye başarısız, hasta adam pozisyonunda olsaydı, kimse Türkiye ile uğraşmazdı. Meyveli ağaç taşlanır. Bir iş yaparsanız önünüze engel koymaya çalışırlar.  Türkiye de şaha kalktığı için, öncü bir ülke olduğu için gezi süreciyle başlayan bir ortadan kaldırma,  Türkiye'nin gidişatını engellemeye yönelik bir proje ortaya kondu. Gezi meselesinin birkaç ağaç olmadığı,  Türkiye'yi geriletmek,  Türkiye'de bir iç karışıklık ortaya koymak, seçilmiş hükümeti ortadan kaldırmak olduğunu söylediğimizde buna kendi arkadaşlarımız da dahil belki istihza edenlerin, bugün tüm bu gerçekleri gördüğü ortada. Gezinin de bir FETÖ işi olduğu, gezi sürecinde başlayan tüm bu meselelerin arkasında, FETÖ'nün devlet içeresine sızmış unsurlarının olduğu bugün gün gibi ortaya çıkmıştır."

"6-8 Ekim olaylarıyla Türkiye'yi karıştırmak istediler, başaramadılar"

"Gezide başaramadılar, 6-8 Ekim olaylarıyla Türkiye'yi karıştırmak istediler, başaramadılar" diyen Gül, "17-25 Aralık'a darbe girişimi dediğimizde 'bu kadar komplo teorisiyle uğraşmayın' denildiğinde bugün 17-25 Aralık'ın nasıl küresel bir darbe girişimi olduğunu bütün dünya görüyor. 'Dönemin Başbakanı' diye Cumhurbaşkanı adına fezleke hazırlayan polisiyle, yargı mensuplarıyla bunların hepsinin FETÖ çetesi mensubu olduğu ortaya çıktı. Türkiye'yi nasıl bir kumpasa getirmek istedikleri bugün gün gibi ortada. Eğer biz mücadelede bir an olsun rehavete kapılırsak Türkiye'nin bekası riske girecektir."  diye belirtti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan'ın Cumhurbaşkanı  Erdoğan ile ilgili sarf ettiği sözlere de değinen Gül, şöyle konuştu:

"Sen hiçbir zaman sandıkla gelemediğin için iktidara birilerinin arkasında ister vesayetçiler, ister darbeciler, farklı bir takım güçlerle de siz iş birliği yaparak darbecilere sığınarak iktidara gelmeye alıştığın için diktatör nedir, faşist nedir, onu en iyi sen bilirsin. Ama demokrat kimdir, demokrasi nedir onu anlayamazsın. Asıl faşizm ve diktatörlük silahları, tankları millete çevirmektir. Asıl demokrat ve demokrasi kahramanı da millete çevrilmiş namlunun karşısına geçip 'Milli iradeden başka hiçbir güç tanımadım' demektir."

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya da Gaziantep'te böylesi bir fuarın açılmasından dolayı gururlandığını bildirdi.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal, cezaevlerinde kalan hükümlü ve tutuklulara yönelik ceza infaz kurumlarında verilen eğitimin önemine değinerek,  bu kapsamda 1997 yılında kurulan işyurtları kurumunca 180'den fazla iş kolunda 50 bini aşkın tutuklu ve hükümlüye mesleki eğitim verildiğini söyledi.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım ise ceza infaz kurumlarının bir devletin insan haklarına yaklaşımının vitrini olduğunu söyleyerek, bu nedenle ceza infaz alanındaki faaliyetlerin ve yaklaşımların devlet/birey ilişkilerinin en somut ortaya konulduğu alanları ifade ettiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından Bakan Gül, protokol fuarın açılış kurdelesini keserek stantları gezdi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir