• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
Tutuklu olan bir Alman daha serbest bırakıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Alman Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'de "siyasi nedenlerle tutuklu bulunan" bir Alman vatandaşının daha serbest bırakıldığını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Berlin'de yaptığı açıklamada, söz konusu Alman vatandaşının yurt dışına çıkış yasağı getirilerek tahliye edildiğini bildirdi.

Açıklamada serbest bırakılan kişinin cinsiyeti ve kimliğine dair ayrıntı verilmezken, Alman Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, söz konusu kişinin 22 Ekim'de serbest bırakıldığını, Türkiye makamlarının da tahliyeyi teyit ettiğini belirtti. Böylece Türkiye'de tutuklu bulunan Alman vatandaşlarının sayısının 9'a gerilediği kaydedildi.

Büyükada'da 5 Temmuz'da düzenlenen bir toplantıda gözaltına alınarak tutuklanan bilişim uzmanı Peter Steudtner 25 Ekim'de serbest bırakılmış ve ertesi günü Almanya'ya geri dönmüştü.

Steudtner ve diğer Alman vatandaşlarının serbest bırakılması için Almanya'nın eski başbakanlarından Gerhard Schröder'in Ankara'ya giderek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme yaptığı bildirilmiş, Türkiye'deki yetkili merciler ise görüşmede tahliyelerin konuşulduğunu yalanlamıştı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir