• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
Diyarbakır'daki çatışmadan sonra 8 PKK'li yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Valiliği, Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesi'nde bir eve düzenlenen operasyonda meydana gelen çatışmadan sonra başlatılan operasyonlar sonucunda, 8 PKK'linin yakalandığını bildirdi.

Açıklamada, çıkan çatışmada hayatını kaybeden polisin ismi ise Ahmet Alp Taşdemir olduğu belirtildi.

Yapılan operasyonlar neticesinde ayrıca çok sayıda örgütsel doküman, 2 silah, çok sayıda el bombası pimi ve dijital malzemelerin ele geçirildiği ifade edildi.

Açıklamada, "PKK/KCK terör örgütünün YPS biriminde faaliyet gösterdiği tespit edilen şahısların adreslerine 03 Kasım 2017 Cuma günü saat 06.00 sıralarında gerçekleştirilen operasyon kapsamında; PKK/KCK mensubu bir şahsın yakalanabilmesi amacıyla, Kayapınar Huzurevleri Mahallesi'nde bulunan bir adrese operasyon düzenlendiği esnada, hane içerisinden atılan el bombasının patlamasının ardından çatışma çıkmış, meydana gelen patlamada Özel Harekât Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli 9 polis memuru yaralanmış, Ahmet Alp Taşdemir adlı bir polis memuru şehit olmuştur. Devam eden operasyonlar sonucunda PKK/KCK terör örgütü mensubu olmak suçundan aranan şahıslardan 8'i daha sağ olarak ele geçirilmiştir. Toplamda 8'i sağ, biri ölü olmak üzere 9 şahıs yapılan operasyonlarda ele geçirilmiştir. Ayrıca operasyonlarda; çok sayıda örgütsel doküman, 2 silah, çok sayıda el bombası pimi ve dijital malzemeler ele geçirilmiştir." denildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir