• DOLAR 34.188
  • EURO 38.303
  • ALTIN 2899.951
  • ...
"Binlerce kişi organ bağışı beklemektedir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Osman Sünger, "03-09 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası" dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Organ ve doku bağışının ölümden sonra organların başka bir insan için kullanılmasına izin vermek olduğunu belirten Sünger, "Bazen görmeyen bir insanın görmesini, bazen de hayatını diyaliz cihazına bağlı olarak sürdüren bir böbrek hastasının hayata dönmesini sağlamaktır." dedi.

Türkiye geneli 2017 yılı organ ve doku bağışı bekleyen güncel hasta sayısının 24 bin 821 olduğunu, 949 beyin ölümünün gerçekleştiğinin ve sadece 107'sinin organlarının bağışına ailesi tarafından izin verildiğine vurgu yapan Sünger, her organın yaşama tutunan bir insan olduğunu kaydetti.

Sünger, "Türkiye genelinde 21 bin 552 böbrek, 10 böbrek pankreas, 5 ince bağırsak, 918 kalp, 3 kalp kapağı, 2 bin 94 karaciğer, 282 pankreas olmak üzere toplam 24 bin 821 kişi bağış beklemektedir." ifadelerini kullandı.

Organ nakli hizmetlerinde büyük gelişmelerin kaydedilmekle beraber istenilen seviyeye ulaşılamadığını, bunun nedeninin organ ve doku bağışının yetersizliği olduğunu ifade eden Sünger, şunları belirtti: "Empati ile hasta ve yakınlarını anlayabilir, bağışlarımızla bir hayat kurtarabiliriz. Bir gün buna biz de ihtiyaç duyabiliriz. 03-09 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası kapsamında bilgilendirme ve bağış başvurularının kabulü için, Toplum Sağlık Merkezleri, Kamu Hastaneleri ile Özel Hastanelerde açılacak olan stantlara gerekli duyarlılığın gösterileceğine inanıyor ve tüm Batman halkını açılacak olan stantlara bekliyoruz." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir