• DOLAR 32.496
  • EURO 34.837
  • ALTIN 2441.919
  • ...
Benzin ve motorin zammına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS), 31 Ekim 2017 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere benzinde 12 kuruş, motorinde de 17 kuruşluk fiyat artışı meydana geldiğini duyurmuştu.

Buna göre, Siirt'te motorinin fiyatı 5,16 TL, benzinin ise 5,63 TL olarak belirlendi.

Kentteki toplu taşıma aracı şoförleri, duruma tepki göstererek, zam nedeniyle mağduriyet yaşayacaklarını belirttiler.

Şoförlerden Levent Ekinci, "Devlet yetkililerinden yardım istiyoruz. Bu zammı yapmasınlar. Yeter artık, çalışamıyoruz! Siirt-Şırnak güzergâhında çalışıyorum. 95 kilometre olan yola 180 TL yakıt harcıyorum. Yolcu sıkıntısı çekiyorum. Artık ne yapacağımızı bilmiyorum. Herhalde kontakları kapatacağız." dedi.

Siirt-Diyarbakır güzergâhında yolcu taşımacılığı yapan Musa Eriş, şunları söyledi: "Yakıt zamlarından dolayı ne yapacağımızı bilemiyoruz. Bazen taşıdığımız yolcu sayısı yakıt ücretini karşılamıyor. 200 kilometre yol yapıyoruz. Yakıt zammına artık yeter diyoruz. Bıktık bu zamlardan. Bu zamlara bir çare bulunsun istiyoruz. Hem vergilere hem de yakıta gelen zamlardan dolayı çalışamıyoruz. Her sabah bir zamla uyanıyoruz. Bir gün yakıt fiyatları düşerken bir başka gün 3 kat artışla karşılaşıyoruz."

Siirt ile Kurtalan arasında 26 yıldır yolcu taşımacılığı yapan Nevzat Nas, yıllardır zararına çalışıp, mağdur olduklarını ve kazançları az iken mazotun pahalı olduğunu söyledi.

Mazot fiyatının 5 TL'yi geçtiğini bildiren Mehmet Emin Elçiçek, "Şehir içinde bir TL karşılığında 12 kilometre mesafe gidiyoruz. 10 senedir yolcu taşımacılığı yapıyorum. Çalışamaz hale geldik. Vergi ve motorine gelen zamlardan dolayı kontak kapatacak dereceye geldik. Bu fiyatların düşürülmesi lazım." ifadelerini kullandı.

Son bir ay içerisinde akaryakıta bir TL'nin üzerinde zam yapıldığına değinen Lokman Taşkesen ise böyle giderse araçların kontağını kapatacaklarını dile getirdi. (Murat Orhan - İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir