• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Exxon Irak`ta Sondajı Dondurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Kuzey Irak’taki Kürdistan Bölgesel Yönetimi ile yaptığı petrol anlaşması sebebiyle Irak merkezi hükümetinin tepkisini üzerine çeken Exxon Mobil’in sondajlarını dondurduğunu bildirildi.
 
El Alem televizyonunun haberine göre, Irak Petrol Bakanı Abdulkerim el-Lueybi, Irak hükümetinin 5 Mart’ta Amerikan petrol şirketi Exxon Mobil’den Kürdistan Bölgesel Yönetimi ile yaptıkları petrol anlaşmalarını tek taraflı olarak iptal ettiklerine dair bir mektup aldığını açıkladı.
 
Irak merkezi hükümeti, kuzey Irak’taki Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin yabancı şirketlerle tek taraflı olarak anlaşma yapmasına karşı çıkıyor ve Kürdistan Bölgesi’yle anlaşma yapan yabancı petrol şirketlerine güneyde ihale vermemekle tehdit ediyor.
 
Irak Petrol Bakanı Abdulkerim Lueybi, bu gelişmeye rağmen Irak hükümetinin Exxon Mobil’in Bağdat’ta yapılacak petrol ihalesine dahil edilmemesi yönündeki kararını değiştirmediğini belirterek “Exxon Mobil bu adımı ile ilgili olarak birkaç gün içerisinde daha ayrıntılı bir açıklama yaparsa kararımızı gözden geçiririz” dedi.
 
YDH

Bu haberler de ilginizi çekebilir