• DOLAR 34.239
  • EURO 37.633
  • ALTIN 2878.606
  • ...
Çalınan araba bir türlü bulunamıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muhsin Şenol-DOĞRUHABER

İstanbul Başakşehir`de artan hırsızlık vakaları vatandaşı mağdur ediyor. Özellikle oto hırsızlığının artmasından şikâyet eden vatandaşlar yetkililerden bir çözüm bekliyor. Ulaştığımız bilgilere göre Başakşehir ilçesinde son bir ayda 60 araç çalındı.

HIRSIZLIK ALDI BAŞINI GİDİYOR

Geçen ay evine hırsız giren Zülküf Yıldırım evde hiç bir şeyin çalınmadığına sevinmişti ki arabasının otoparkta olmadığını görünce hayatının şokunu yaşadı. 30 Eylül  tarihinden beri arabasına kavuşmayı bekleyen Yıldırım, aracının bir an önce bulunmasını istiyor.

Hırsızlık olayı hakkında kendisinden bilgi aldığımız Zülküf Yıldırım, “Hırsızlar eve girdiği sırada uyandım. Benim uyandığımı fark edince hemen kaçtılar. Evdeki değerli eşyaları kontrol ettim bir şey çalınmadığını görünce sevindim. Arabanın anahtarını alacakları aklıma gelmedi. Otoparka inince şok oldum. Çünkü aracım yoktu.” dedi.

“DEFALARCA KAMERALARA YAKALANDILAR”

Polisi aradığını ifade eden Yıldırım, “Otoparkta aracımı göremeyince hemen polisi aradım. Çevredeki güvenlik kameralarından hırsızların eşkâlini belirledik. Parmak izi falan aldılar. Güvenlik kameralarına yansıdığı kadarı ile hırsızlık olayında 3 kişi görülüyor. 18-21 yaşları arasında 3 genç,10 gün öncesine kadar da benzin istasyonlarından benzin almış. Aynı zamanda E-5 karayolu üzerinde Bakırköy yakınlarında mobeseye yakalanmış. Aslında radara yakalandıktan sonra polis ekipleri elini çabuk tutsa E-5 üzerinde yakalayabilirlerdi. Fakat birkaç yerde böyle rahat rahat dolaşmalarına rağmen henüz yakalanmadı. 20 yıldan beri memurluk yapıyorum. Dişimden-tırnağımdan arttırdığım parayla almıştım o arabayı. Ama çalınmasının üzerinden 1 ay geçmesine rağmen bu kadar mobese ve radarın olduğu İstanbul`da henüz bulunamadı. Umudumu kaybetmedim. Kendim arıyorum artık arabamı. Akşamları sokak sokak, cadde cadde dolaşıyorum. Yetkililerden bir an önce arabamı bulmalarını istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir