• DOLAR 32.447
  • EURO 34.764
  • ALTIN 2443.317
  • ...
VPN Kullanmanız Sağlayacak 5 Neden
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VPN kullanımı dünyada çok yaygın olmakla birlikte ülkemizde son yıllarda yaygınlaşmaya başladı. Tabi bu yaygınlaşmanın altında bazı sitelerin internet erişimine kapatılması gibi nedenler yatıyor. VPN programları bütün bu yasaklı sitelere giriş imkanı veriyor. Yine bu programlar sayesinde birçok siteye güvenli bir şekilde girebiliyor ve bu sitelerde gezinebiliyoruz. Bu yüzden olsa gerek Türkiye için VPN programları üreten onlarca yazılım firması mevcut. Fakat VPN programlarını sadece yasaklı sitelere girmemizi sağlayan programlar olarak görememek gerekir. Çünkü VPN programları kullanıcılara engellenen sitelere giriş sağlamanın yanında kullanıcı güvenliği, veri güvenliği ve internet mahremiyeti gibi diğer birçok faydalı özellik sunuyor. İşte neden VPN kullanmalıyım sorusunun cevabı:

Herkese açık alanlarda güvenli Wi-Fi kullanımı

Bir kafede, otelde veya çay bahçesinde ücretsiz bir Wi-Fi hizmetine denk geldiğinizde, hemen bu bağlantıyı kullanıp  e-postalarınızı kontrol etmek veya sosyla medya hesaplarınız giriş yapma isteği duyuyorsunuz. Fakat bu ağlara bağlanmak gerçekten de güvenli mi? Hemen cevap verelim: Herkese açık Wi-Fi bağlantıları verilerinizi şifresiz bir şekilde ilettiği için bu veriler okunabiliyor. Bu durum da kişisel verilerinizin ve gizliliğinizin 3. kişiler tarafından gözetlenebilmesine ve hatta çalınabilmesine neden oluyor. Peki bunun önüne geçmek mümkün mü? VPN programları sayesinde bunun önüne geçebilir ve kişisel verilerinizin güvenliğini sağlayabilirsiniz. Çünkü VPN programları verilerinizi şifreli bir şekilde iletir ve 3. kişilerin bu verileri gözetleme ihtimalini ortadan kaldırır.


ndir.png

 

Yabancı ülkelerde sunulan hizmetlere ve içeriklere ulaşın

Google Play Music,  BBC iplayer gibi hizmetler dünyanın kısıtlı bölgelerine sunuluyor. Fakat VPN kullanımı ile bu ve bunun gibi bölgesel kısıtlama getirilen onlarca hizmete ulaşabilir ve rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ayrıca Youtube`da karşınıza çıkan  “Bu içeriği ülkenizde yayımlayamıyoruz” hatasının çözümü de VPN programları. Program sayesinde dünyanın herhangi başka bir ülkesinden internete giriş yapabilir ve bölgesel nedenlerden engellenen içeriği kolaylıkla görüntüleyebilirsiniz.

ropped-wifi.jpg
 

Üniversitelerin internet kısıtlamalarını ortadan kaldırın

Okullarda öğrencilerin kullanması için sağlanan internet birçok engele sahiptir. Zararlı içeriklerin önüne geçmek adına uygulanan bu sistem öğrencilerin birçok faydalı ve bilgi edinebileceği siteye girmesini de engeller. Hal böyle olunca bu engelin ortadan kaldırılması gerekir. VPN programları sayesinde üniversite internetlerinin kısıtlamalarını kaldırabilir ve çalışmanıza, araştırmanıza internet engeli olmadan ve bölünmeden devam edebilirsiniz.



 

Dosyalarınızı ve belgelerinizi güvenli bir şekilde paylaşın

Bazı dosya ve belgelerin paylaşımının görünen IP adresleri üzerinden yapılması büyük problemlere yol açabilir. Bu dosyalar kişisel bilgileriniz, aile fotoğraflarınız ya da bitmek üzere olan teziniz olabilir. Bu gibi dosyaların paylaşımı sırasında 3. kişiler araya girebilir ve yapılan paylaşımları gözetleyebilir. VPN kullanımı sayesinde bu durumun önüne geçebilir ve gönderip aldığınız dosyaların güvenliğini sağlayabilirsiniz. Çünkü VPN kullanılarak gönderip aldığınız dosyaların başkaları tarafından izlenmesi mümkün değildir.

bstract-1239439_1920.jpg

Oyunları hızlandırın

Bazı servis sağlayıcılar çevrimiçi oyunlarda kontrol sağlamak amacıyla hız yavaşlatmak gibi acımasız bir yol izleyebiliyor fakat VPN ile bu durumun da üstünden gelinebiliyor. Bu gibi bir durumda yakındaki bir VPN servis sağlayıcısına bağlanmak çözüm olabiliyor. Fakat uzaktaki bir VPN`e bağlanmamaya dikkat edin.

BU BİR İLANDIR

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir