• DOLAR 34.236
  • EURO 37.55
  • ALTIN 2878.449
  • ...
SON DAKİKA
IKBY Bakanlar Kurulu ve Güvenlik Konseyi`nden uyarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kürdistan Bölgesi Bakanlar Kurulu'nun açıklamasında, dün gece Kürdistan Bölgesi'nin farklı bölgelerinde bazı şahıslar tarafından olay çıkartılmak istendiğini belirtildi.

Olay çıkaranlara karşı sert karşılık verileceği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ortaya çıkan kışkırtma ve şiddet, vatandaşlarımızda üzüntü ve kaygıya yol açmıştır. Polis ve asayiş güçlerinin durumu kontrol altına almasını istiyoruz. İstenmeyen hiçbir olaya mahal vermemelerini, tüm parti, resmi ve siyasi kurumlara yönelik olası saldırılara izin verilmemesini diliyoruz. Görülüyor ki bazı eller tarafından fitne ve şiddet ortamı oluşturulmaya çalışılıyor. Söz konusu girişimleri sert şekilde kınıyoruz. Burada kışkırtma ve şiddet olaylarına karışan herkese sert şekilde yasal karşılık verileceğini belirtmek isteriz. Vatandaşlarımızdan da evlerine geri dönmelerini ve huzur ortamını koruyarak, güvenlik güçlerine yardım etmelerini istiyoruz."

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi, vatandaşları, toplumda şiddet oluşturmaya çalışanlara izin vermemeleri konusunda uyardı.

Güvenlik Konseyinden yapılan açıklamada, "Herhangi bir partinin binası veya merkezine olabilecek her türlü saldırıya karşı uyarıyoruz. Söz konusu şiddet ve kışkırtmaları çıkaranlara karşı sert şekilde karşılık verileceğinin bilinmesini istiyoruz. Tüm asayiş ve yerel güçlerden olabilecek kışkırtma planlarına karşı üst düzey hazırlık yapılarak planların boşa çıkarılmasını talep ediyoruz. Kürdistan Bölgesi'ndeki tüm kent ve kasabalarındaki vatandaşlarımızdan huzuru korumalarını, toplumda şiddet oluşturmaya çalışanlara izin vermemelerini istiyoruz." denildi. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir