• DOLAR 34.273
  • EURO 37.692
  • ALTIN 2910.464
  • ...
Hava durumu nasıl olacak?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre, Türkiye genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kütahya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin ve Doğu Anadolu'nun doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; sabah saatlerinde Tunceli ve Bingöl çevreleri ile Elazığ'ın kuzey, Erzincan ile Erzurum'un güney ve Muş'un batı kesimlerinde, öğle saatlerinden sonra ise Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının Türkiye genelinde azalarak mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış uyarısı!

Yağışların; sabah saatlerinde Tunceli ve Bingöl çevreleri ile Elazığ'ın kuzey, Erzincan ile Erzurum'un güney ve Muş'un batı kesimlerinde, öğle saatlerinden sonra ise Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar ve benzeri) dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Kuvvetli rüzgar uyarısı!

Rüzgarın; Batı Karadeniz'in kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/sa) eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (görüş mesafesinde azalma, baca zehirlenmesi, ulaşımda aksamalar ve benzeri) tedbirli ve dikkatli olunması gerektiği bildirildi.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde güney ve doğusunun sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Kütahya çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, doğusunun sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, Doğu Akdeniz'de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeyinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, bölgenin doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, kıyı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı, doğusunun iç kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinden sonra Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli (21-50 Kg/m2) olması bekleniyor

Doğu Anadolu: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların, bölgenin doğusunun yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde ve sabah saatlerinde Tunceli ve Bingöl çevreleri ile Elazığ'ın kuzey, Erzincan ile Erzurum'un güney ve Muş'un batı kesimlerinde kuvvetli (21-50 Kg/m2) olması bekleniyor. Rüzgarın, bölge genelinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, bölgenin doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı 27°C

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif sağanak yağışlı 11°C

Diyarbakır: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 15°C

Erzurum: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve yükseklerinin yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, sabah saatlerinde güney kesimlerde kuvvetli olması bekleniyor. 11°C

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Anadolu Yakası sağanak yağışlı 13°C

Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 15°C

Zonguldak: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 12°C (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir